Divat,  Trendek

Na, de mi a helyzet napszemüveg fronton?

Ahhoz, hogy egy megfelelő outfittet összeállítsunk, elengedhetetlen hozzá a tökéletes kiegészítő(k). Azaz a táska, ékszer, esetleg kendő, de ami egyre fontosabb lesz a napsütésben az bizony a napszemüveg. 

Azok, akik követik az aktuális trendeket, de azok is, akik kezdő divatmogulok tudják, hogy évente alakul a napszemüveg fronton is az aktuális divat. Beszéljünk a keret formályáról, vagy akár a lencse színéről. Bár, ahogy azt már egy korábbi cikkben is írta, divat terén nincs sok új a nap alatt. Ez ebben az iparágban az egyik pláne, az állandó megújulás, amely tartalmazza mindazt, amit már egyszer megalkottak. Napjainkban pedig egyre divatosabb „anyáink” régi szekrényéből öltözködni.

Én személy szerint úgy vallom, hogy napszemüvegekből sosem elég egy, belőlük is lehessen válogatni és ahhoz, hogy feltölthessük a polcainkat divatos darabokkal, csak nyitott szemmel kell járni a szemüveg boltokban. Legyen az Vision Express vagy Optic World. Persze, ha kicsit pénztárca barátibb megoldással szeretnétek orvosolni a napszemüveg hiányt, akkor a jelenlegi divat szerinti darabokat bármelyik fast fashion boltban megtalálhatjátok. 

Mielőtt nekivágnátok beszerezni az új darabot, kis útmutatásként szót ejtenék a jelenlegi trendekről.

Az idei kollekciók java része tele van olyan darabokkal, amelyek az elmúlt pár évben is feltűntek már. Ez azért ideális mivel az elkövetkezendő leárazás dömpingben a nagy divatházak kreációit jóval olcsóbban lehet majd beszerezni, és nem igazán fog számítani, hogy az adott darab tavalyi modell.

Idén megint hódító hadjáratára indult a fehér vastagkeretes napszemüveg. Ahogy az az elmúlt időszakban megmutatkozott a fehér szín nem csak ruhán mutat jól, de csizmán és most már napszemüvegen is.

Vaskos fehér műanyag keret, szögletes forma. Nem csak a férfiaknak állhat jól a kicsit durvább karakterű szemüveg. Kifejezetten elegáns a Prada által bemutatott darab.

Ha egy fokkal bevállalósabbak vagytok, akkor az idei a ti évetek lesz. Bármilyen napszemüveg szóba kerülhet, ami kitűnik a tömegből. Legyen az a keret extrém színe, esetleg a formálya, vagy a túldíszítettsége. A határ a csillagos ég. 

Így látta ezt a Versace divatház is, akik amúgy is híresek a feltűnő mintájú ruháikkal. Szemüveg téren is sikerült maradandót és hivalkodót alkotni.

Ami nem maradhat ki a felsorolásból az a „szögletesség hajnala”. Legyen szó a Gucciról vagy akár a Dior divatházról, az idei kollekciójuk zászlóshajói, azok mind a szögletesség jegyében készültek. A Guccinál ez feltűnő keretekkel párosult. 

Nekem azonnal a Gucci Ház című film jutott eszembe, amikor megláttam az új napszemüvegeket. Nagyon jól megidézik azt az időszakot, amikor Aldo Gucci kezében volt a divatház. 

De természetesen nem tűnnek el a mostani trendvonulatból sem a Ray-Ban ikonikus aviator (azaz pilóta) stílusú napszemüvegei sem. Sőt, idén kicsit felfrissítették azt és rajta kívül két másik darabjukat. Dombornyomásos fém keretet kaptak, és színátmenetes lencséket. 

Külön kiemelném a Chanel divatház idei kollekcióját. Ahogy a Gucci is meglovagolja a retró hullámat, úgy ők is felnyergelték a lovaikat és versenybe szálltak.

Sosem mondhatjuk, hogy a múlt elavult dolog lenne, így gondolkodhattak a Chanel-nél is mivel a legújabb darabjaik Madmoiselle Coco Chanel szemüvegének mintájára készültek. A keretek letisztultak, a legtöbb nem hangsúlyosan vastag, hanem filigrán, fém és bőr ötvözetű. 

Bár sokszor asszociáljuk a szemüvegekre erősített, nyakba akasztható láncokat a nagymamáinkkal, de lehet ez idén megváltozik. A láncokat az egyik Chanel táska vállpántja inspirálta.

Írta: Rodler Lili

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail