Karantén márkamentő kampány

Mentsük meg a magyar márkákat! 6, Rész. Aranyélet Jewelry

Bár a karanténnak hivatalosan vége, de tovább folytatjuk a karantén márkamentő kampányunkat, hiszen a márkák számára ez az időszak nagyon nehézzé vált. Mint már említettem, egy kampányon keresztül szeretnék segíteni a Magyar tervezőknek, iparművészeknek, valamint kisvállalkozásoknak, hogy minél több emberhez érhessen el a hírük, ezzel is elősegítve őket a fennmaradásban. A mai napon egy kedves barátném, Anna márkáját hoztam el bemutatni, aki csodás ékszer kreációival varázsolja el az ékszer szerelmeseit. Már régóta követjük egymást figyelemmel az oldalainkon, és sok közös pont miatt már régóta jókat beszélgettünk. Most viszont megismerhettem a márkáját is közelebbről a kampány keretein belül. Egyedi tervezésű, és kézzel készített nemesfém darabjai önmagában is műalkotások. Most egy ezüst fülbevalót hoztam el nektek bemutatni, amelye keresztül ti is láthatjátok, a márka által képviselt minőséget és egyediséget. A különleges formavilágával, modern, mégis klasszikus ékszer. Ezáltal nem csak a hétköznapokon, de bármely alkalomra tökéletes választás lehet. Az arany és ezüst ékszerek egyik legnagyobb előnye, nem csak az, hogy értékállóak, de valóban tarts darabok. Ezek nem csak számunkra, de később a családunk számára is maradandó emlékké válhat. A márka tulajdonosa, Jacevics Anna saját szavaival meséli el nekünk, miért választotta az ékszere csodás világát, valamint elmeséli azt is, hogyan is lehet egyedi, saját kívánalmak alapján ékszert rendelni tőle.

 

Mikor kezdett el érdekelni az ékszerek világa?

 

Az ékszerek mindig is tetszettek, amikor gyerek voltam sokféle ékszert kaptam ajándékba. Az ékszer készítés, mint szakmai tevékenységtől mindig tartottam. Sokat nézegettem azt a sok aprólékos munkát, és arra gondoltam, hogy „Úr Isten, ki az, aki erre rá szánja magát?”, és ezt a sok aprólékos munkát precízen el tudja végezni. A szakmába viszont mondhatjuk úgy is, hogy véletlenül kerültem be. A pályafutásomat egy nagy ékszer gyártónál kezdtem ügyintézőkent. Az első időszakban kisebb operatív folyamatokért voltam felelős, idővel egyre nagyobb dolgok jöttek szemben, és a végen már teljesen önállóan végeztem az ékszer gyártási folyamatot az elejétől a végéig. Annak köszönhetően, hogy nagyon szorosan dolgoztam együtt ez ékszer gyártó műhellyel, gyakorlatilag az ékszer készítés minden területére idővel betekintést nyertem.

 

Hány éve dolgozol velük?

 

Közel 10 éve vagyok az ékszer szakmában.

 

Hogy jött a saját márka ötlete?

A saját márka ötlete, mint gondolat mindig is megvolt bennem. Én úgy gondolom, ha valakinek megvan a lehetősége, és van is hozzá affinitása, a saját márka létrehozása az egyik legjobb dolog, amit az ember a pálya futása során megalkothat. A saját márka a te elképzeléseidet és álmaid képviseli, a tudásodnak és az alkotói szemléleted tökéletes tükörképe.

 

Honnan jött a név?

Sok név volt a képzeletbeli listámon. Amikor logó terveket rajzolgattam mindig az életfa motívumnál kötöttem ki. Az életfa nekem a bölcsességet, a kitisztultságot és az örökéletet jelenti. És lássuk be, az arany nem öregszik, ellenáll az időnek, és mindig is érteket képvisel.

 

Mi inspirál téged?

 

Az ügyfeleimtől kapott pozitív visszajelzések folyamatos inspirációt adnak nekem.

Amikor az ügyféltől azt hallom, „ Na pont erre gondoltam!”

Ez visz tovább, mert akkor tudom, hogy jól csinálom azt, amibe belevágtam.

 

Milyen anyagokat használsz?

 

Kizárólag Nemesfémmel dolgozom: arannyal és ezüsttel. Az ékszerek nagy része 14K (.585 finomságú) aranyból készítek. A leggyakoribb nemesfém a fehér arany, de van jó pár rozé aranyból készített darab. Sárgát is szoktam használni.

Nem rég pedig elkezdtem dolgozni az ezüst kollekción is, aminek az alapanyag 925 finomságú ezüst.

 

Hol elérhetőek a darabjaid?

 

Az aranyélet hivatalos oldalán (www.aranyelet.hu) lehet mindent megtekinteni. Előre egyeztetett időpontban pedig van lehetőség személyes konzultációra a Horvát utcai irodánkban. Nagyon aktívak vagyunk az Instagramon is (@aranyeletbudapest) Ott például plusz tartalomként a Stories-ban szoktam kirakni elő folyamatokat, amikor a műhelyben zajlik a munka. 
Tervben van egy bemutató terem nyitása is.

 

Miben vagy más, mi adja az egyediségüket az ékszereidnek?

 

A Négy állandó kollekció (Tűz, Víz, Föld és Levegő) én terveztem meg. Minden darabot én rajzoltam le papíron és összeállítottam. Nagyon személyes, hosszú és nehéz folyamat volt ez. Minden darab itthon készült kézzel. Tudom, hogy van sok csillag, virág, hold stb. motívum a piacon, de kevés olyan van, mint ez, ahol nulláról skiccből születtek meg. A weboldalt is az én terveim alapján készítettem, és minden egyes képet és csináltam a termékekről és illusztrációként egyaránt.

 

Lehet egyedi darabokat terveztetni?

 

Igen lehet. A weboldalon van külön szekció, ami “egyedi ékszer” név alatt fut. Ki kell tölteni a formát és elküldeni. Ha valaki nem szeretne töltögetni, lehet személyesen is találkozni az irodában. Sokán hoznak képet az elképzelésükről vagy rajzot. Ilyenkor nagyon jó, ha személyesen van lehetőségem megismerni a megrendelőt, mert végül is az ékszer készítés személyre szól. Sok egyedi készítésem van, karikagyűrűtől  kezdve, nagyon különleges darabokig: karkötők, koktél gyűrűk, medálok, kitűzők stb. Nem rég csináltam egy új menüpontot az oldalon. “Lookbook” nevet adtam meg neki. Tulajdonképpen egy kép galéria, ahol össze vannak gyűjtve az álltam készített legkülönlegesebb ékszer darabok.

 

Eliza

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail