Egyebek

5 újévi fogadalom, amit be is tudsz tartani

A szilveszter sok szempontból életünk egy fejezetének lezárásáról szól. Ilyenkor hátra tekintünk az elmúlt évre, és számba vesszük, mit is rontottunk el és min szeretnénk változtatni. Mindenki megfogadja, hogy változtatni fog a rossz szokásaikon, viszont ezek az ígéretek csupán pár hétig tartanak. Ezután becsúsznak a gyorskaja menük és lecsökkenek az edzőtermekben töltött órák. Most viszont elhoztam nektek pár alternatívát, amelyeket könnyen megfogadhattok, és be is fogjátok tudni tartani. Így önsanyargatás és lemondások nélkül változhattok meg vagy kezdhettek új éltet.

1, Szeresd meg a tested

A leggyakoribb fogadalom az idők kezdte óta, hogy az emberek megfogadják, megszabadulnak a plusz kilóktól. Ilyenkor minden edzőtermet megrohamoznak a megújult lendületben tobzódó emberek, de január végére már leapad a lelkesedés. Ez azért van, mert maga a fogadalom hibádzik. Azzal, hogy megfogadjuk, hogy lemennek a kilók nem jár együtt, hogy boldogok leszünk a testünkben. Az egész gondolkodásmódunkon kell változtatni. Ez nem azt jelenti, hogy el kell fogadni, hogy kerek a pofink és hurkás a hasunk. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkin maradjon meg a karácsonyi vacsorákon felszedett kilócskák, hanem azt, hogy ha elfogadjuk és szeretjük magunkat, ha rendben van az önbecsülésünk, akkor sokkal könnyebben tudunk alakítani is a testünkön. Így már a kilók is könnyebben ugrálnak majd le rólunk. Miért? Mert ha rástresszelünk valamire, az már régen rossz. Ha arra koncentrálunk, hogy ott van az a kis zsírpárna, akkor csak arra fogunk gondolni. Így még jobban nem fog sikerülni az agyban a fogyás. Úgy, mint amikor koplalunk és a test csak tartalékol, nem karcsúsodik. Fogadd el, hogy ez most a téli testünk és így is szépek vagyunk. 

2, Lásd meg, milyen tökéletes az életed

Az emberek mindig a jobbat, a többet hajszolják. Mindig elégedetlenek az életükkel. Ezért is olyan boldogtalanok sokan. Mert nem tudták megvenni a kocsit, vagy ők nem tehetik meg a csillogó életet. A folytonos megfelelési kényszer, és a csalódások még nagyobb depresszióba taszítják az embert. Így generálva, hogy valóban nem is tudják végül elérni a kitűzött életszínvonalat. Sokan fogadnak meg anyagilag mérhető vagy kézzel fogható célok elérését az évben. Viszont ez is nagyon rossz felfogás. Legyünk elégedettek az életünkkel! Lássuk meg, mennyi mindenért lehetünk hálásak! Lássuk meg, mennyi mindenünk van, és mennyi mindent értünk már el! Ha pedig meglátjuk, milyen boldog életünk is van, akkor a pozitív dolgok is áradnak majd felénk. Új lehetőségek és kihívások. Így pedig sokkal könnyebben érhetjük el a céljainkat, miközben nem is stresszelünk 24 órában rajta. Az univerzum nem akkor fogja a kezét nyújtani feléd, amikor te elégedetlen és boldogtalan vagy, hanem akkor, ha mindennek örülsz és értékeled az apró dolgokat is. Így lehet az, hogy a jó, a jót, a pozitív, a pozitív dolgokat, a siker, a még több sikert vonzza.

3, Motiváljanak a céljaid

Sokan megfogadják, hogy a következő év az ő évük lesz, és sikeresek lesznek a munkájukban vagy valami hatalmasat fognak tenni, amivel megváltoztatják mások életét, vagy ami miatt örökre emlékezni fognak rá. Viszont év végén visszatekintve már látják, ez nem is olyan könnyű, és nem is tudták teljesíteni azt ilyen rövid kis év alatt. Az emberek mindent azonnal akarnak. Viszont a nagy változások, és a hatalmas célok nem egy évet vesznek igénybe. Sokkal inkább egy egész évtizedet. Így ne ijedjünk meg, ha nem mi vagyunk egy év után a vezérigazgatók a cégünknél, vagy nem a világ legnagyobb cége a most indított vállalkozásunk. A jó munkához idő kell. Ne akarjuk felgyorsítani az időt, mert akkor viszont lehet, hogy el is bukunk. Így el is veszítjük a lelkesedésünket. Pedig ha vártunk volna, lehet valóban elértük volna az álmainkat. Inkább fogadjuk meg, hogy haladunk előre a céljaink felé, ne azt, hogy el is érjük azt. Szépen, magfontoltan haladjunk. Naponta kisebb célokat tűzzünk ki magunk elé, és azokat teljesítsük! Így elmondhatjuk, minden nap kicsit haladtunk az álmaink felé. Közben pedig élhetjük az életünket anélkül, hogy felemésztene minket a stressz és a bűntudat, hogy még mennyi minden vár ránk. És ha mégis sikerül befejezünk és megvalósítani, akkor még boldogabban örülhetünk neki.

4, Ne keresd a szerelmet, ha összhangban vagy önmagaddal, rád talál

Sok szingli az újévben is kényszeredetten próbál párt találni magának, és körme szakadtáig kapaszkodik bele mindenkibe. Újév alkalmából újra beleveti magát a keresésbe, kipróbálva minden lehetőséget rá. Végül egy újabb csalódással tér haza. Miközben a nagy szerelmet kajtatják, nem veszik észre, hogy minden hibát elkövetnek közben. Így nemhogy nőként, de csak ágymelegítőként fognak rájuk tekinteni a férfiak. A titok nyitja az, hogy nem szabad semmire se rástresszelni. Ne azt fogadjuk meg, hogy új kapcsolatunk lesz, hanem érezzük jól magunkat egyedül is. Élvezzük ki a szingli lét minden pillanatát, és ne azon stresszeljünk, hogy egyedül vagyunk. Mert ha csak valakit keresünk magunk mellé, akkor hajlamosak leszünk beleugrani az első szembejövő kapcsolatba. Ha viszont kicsit lenyugszunk, és összhangba kerülünk önmagunkkal, máris új lehetőségek tárulnak fel. Már tisztában leszünk mire vágyunk, mire lesz szükségünk, így már könnyebben mondunk nemet azokra, akik tudjuk nem fognak minket tudni boldoggá tenni. Valamint sokkal jobb barátnő jelöltekké is válhatunk. Hiszen a nők, amikor kétségbe esetten keresgélnek, kivetkőznek magukból. Ezért van, hogy még ha lenne is lehetőségük, mégsem látják meg bennük a pasik a valódi érétkeket. Ezzel szemben harmóniában önmagunkkal jobban megcsillogtathatjuk személyiségünket. Így már csak arra lesz gondunk, válasszunk a sok kérő közt!

5, Nem fog ránk hatni mások negativitása

A mai világban mindenki árasztja felénk a saját életéből eredeztethető negatívitást, frusztrációt, gonoszságot és boldogtalanságot. Így minden nap szembesülnünk kell olyan emberekkel, akik szeretnék ránk akasztani a saját nyomorukat, mert azt gondolják, ha elrontják a mi napunkat, akkor nekünk is jobb lesz. Ezáltal ők ebben lelnek egy kis örömöt. Persze ez a feltételezés sok sebből vérzik, viszont rengetegen élik így az életüket. A néni a húspult mögül, az ellenőr, az öreg bácsi a buszon, a pincérnő. Naponta kell szembesülnünk ilyen próbálkozásokkal. Szerintem az egyik legnagyobb és legjobb fogadalom az, hogy megtanuljuk ezeket a támadásokat kivédeni. Én régen nagyon veszekedős típus voltam. Beleálltam minden konfliktusba, mert nem bírtam elviselni, mások miért akarnak másokat a semmiből megtámadni, vagy idegenek miért bántanak másokat. Az évek alatt viszont sok mindent megtanultam. Először is, ezek az emberek pontosan azért ilyenek, mert valami miatt látják rajtam, hogy jobb életszínvonalban élek, szebb vagyok vagy boldogabb. Megtanultam, hogy a gonosz szavak akkor sem fognak ezeken a dolgokon változtatni, miközben az ő életük ugyanolyan marad. Így én úgy védem ki ezeket a támadásokat, hogy csak mosolygok rájuk, vagy még kedvesebb vagyok velük. Mióta tudom, milyen hálás vagyok az életemért, ezek a kis afférok már csak nevetség tárgyát képezik számomra.

+1, Tegyünk csodát

Mi magunk nem tudjuk egyedül megváltani a világot és elhozni a világbékét. Viszont kisebb csodákat mi is tudunk tenni. Lássuk meg a lehetőségeket! Legyen az egy kisállat, akit befogadunk és új életet adunk neki. Vagy egy kis változtatás a szokásainkban, amivel segíthetünk a környezetszennyezés ellen. Egy lekapcsolt villany, vagy, hogy nem kérünk szatyrot a bevásárlásnál. Egy mosoly, egy kedves bók. Egy kinyitott ajtó, egy felsegített csomag. Lássuk meg, mi magunk miben tudunk segíteni másokon!

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail