Divat

5 dolog, amit a fast fashion boltokban keress

Az elmúlt időszakban nem csak én, de a legtöbb divatszakmában dolgozó nem kímélte a fast fashion boltokat. Már a blogon is sokat meséltem nektek, hogy miért nem jó, ha az ember ezeket a multi cégeket támogatja, hiszen a környezet védelme, a kizsákmányolás és a silány minőség is olyan okok, melyek miatt soha többet nem szabadna ezekbe a boltokba betérnünk. Ennek ellenére ezek az üzletek is az életünk részét képezik, hiszen nem mindenki teheti meg, hogy más boltokban vásároljon vagy egyszerűen csak ezek elérhetők számára. A legnagyobb gondot ezekben az üzletekben mindig a minőség jelenti. Bár jó áron kínálják a termékeket, ezzel együtt az is jár, hogy nem olyan alapanyagokkal dolgoznak, melyek tartósak vagy épp használhatóak hosszú távon. Így hamar tönkremennek vagy egyszerűen silány kinézetet biztosítanak viselőjüknek. Vannak viszont olyan termékek, amik miatt valóban nem érdemes több tízezreket kiadnunk többet, mivel ezekben az üzletekben ugyanolyan minőségben, de sokkal kedvezőbb árakon juthatunk hozzájuk. Ezért a mai napon elhoztam nektek 5 ruhaneműt, amit érdemes valóba ezekben az üzletekben megvásárolni, mert semmi különbség nincs köztük, a drágább társaiknál. Sőt!

1, Farmer

A farmernadrág az egyik olyan dolog, amit nem érdemes drága butikokban, vagy rendelős oldalakon keresgélnünk. Hiszen a legegyszerűbb fast fashion boltba betérve már 2500-6000-8000 forint között is találhatunk magunknak. A kedvenc farmeromat, melyet minden évben újra vettem magamnak, mert olyan jól állt, a Bershkában találtam. Azóta is az az egyik legtöbbet hordott darabom. Bár több helyen próbálgattam más darabokat is, de egyszerűen egyik sem vette fel a versenyt vele. Sem szabásában, sem könnyed anyagában. A farmerok között anyagban és minőségben nem nagy a különbség, így valóban egy olcsóbb darab is ugyanazokat a funkciókat láthatja el, mint egy prémium márkás darab. A különbség csak is varrásban és szabásban lehet, melyekben továbbra is a fast fashion darabok viszik a pálmát. Miért? Mivel nagyobb mennyiségben dolgoznak, jobban is meg tudják figyelni a nők igényeit. Így valóban olyan darabokat alkothatnak, melyek, kényelmesek és szép alakot kölcsönöznek a hölgyeknek.

2, Alap pólók, toppok

A sima pólók, hosszú ujjúk, toppok is olyan darabok, melyek miatt nem kell messzebb mennünk a legközelebbi üzletnél. Persze itt fontos, hogy megnézzük, tartalmaz-e nagy részben pamutot, de a legtöbb ilyen darab abból készül. Így már 1500 forintért hozzá juthatunk ezekhez a darabokhoz. És miért van rájuk szükség? Először is a réteges öltözködés részét képezik, így télen a pulóverek alá elengedhetetlenek. Másrészt egy egyszerű pólót tudunk a legkönnyebben feldobni egy bőrdzsekivel vagy sállal. Így egy letisztult, de hétköznapi szettet alkothatunk könnyen velük. Ezekre a pólókra nem érdemes többet költeni, hiszen a sok hordásban a minőségibb darabok is ugyanúgy tönkremennek. Így egy évre ezek is tökéletesek. Én minden évben, szeptemberben beszerzem őket: hosszú ujjú feketét, fehéret, valamint a két alapszínt topp verzióban is. Én nem csak pulóverek, de blúzok alá is viselem őket. Így egy tavaszi blúzt is hordhatok a hidegebb időben anélkül, hogy fáznék.

3, fehérnemű

A fehérneműekkel szemben elfogult vagyok. Rengeteggel rendelkezem, a legkülönlegesebb csipke csodákig. Viszont ezekben én mindig is szerettem a fast fashion boltokban kaphatókat. Valahogyan a drágább, márkás üzletekben sosem találtam olyan szexi darabokat, melyekben ezek az üzletek viszont dúskálnak. Egyszer több órát bolyongtam egy Victoria’s Secretben, hogy találjak magamnak egy csipkés bugyit. Végül üres kézzel távoztam. A nagyobb márkák inkább a praktikumra koncentrálnak, viszont én szeretem, ha a kényelem együtt jár a szépséggel. Számomra egy csipkés melltartó sokkal kényelmesebb, mint egy sportosabb, letisztultabb darab. Én a legszebb darabjaimra, amiket a mindennapok során is viselek a NewYorker üzleteiben találtam rá. Itt hihetetlen gyönyörű darabokkal találkozhatunk. Régen édesanyámmal rengeteg fehérneművel tértünk haza minden egyes ottlétünk során. Ilyenkor nem csak bugyikkal, de míderekkel és fűzőkkel is távoztunk. Persze itt is figyeljünk oda, hogy pamutból legyenek a megvásárolt darabok. Viszont ezekben az üzletekben valóban szemet gyönyörködtető kincsekre lelhetünk.

4, Bőrdzseki

Az ősz kezdetén minden boltot és webáruházat ellepnek a műbőr dzsekik, hiszen tökéletesek ebben az időben, mivel még a téli hidegek előtt pont elegendők. Ezekre a darabokra már rátalálhatunk 6000 forinttól egészen a márkásabb darabokig, melyek már a 100000-t is elérik. De miért nincs különbség? Amiatt, mert mindkettő ugyanúgy műbőrből készült, így az anyagukban nem lehet akkora nagy eltérés, csupán a márkát kell megfizetnünk. Így a Bershkában vagy Zarában vásárolt darabok ugyanolyan jók lehetnek, mint egy Levis vagy Michael Kors. Főleg, ha mindennapi használatra szánjuk őket. Így még arra se kell figyelnünk, hogy a széltől is óvjuk őket. Ezek is használati eszközök. És a műbőröknél van egy bizonyos ’lejárati idő’, ami miatt nem is tervezhetünk velük örökre. Hiszen egy-két év után a bőr elkezd leperegni. Így valóban csak arra jók, hogy pár évig hordjuk őket és utána vége. Ez igaz a drágább darabokra is, hiszen ez a jelenség náluk is jelentkezik. Még akkor is, ha soha nem emelték ki a gardróbból. Így bátran emeljünk le inkább a fast fashion boltok polcairól egyet, ha valóban mindennapi használatra szánjuk őket. Persze ez nem vonatkozik az igazi bőrökből készült kabátokra, amik nem csak árban mutatják meg a különbsége, hiszen ezek már sokkal nagyobbra rúgnak, de minőségben is szinte életfogytig tartanak.

5, Kötött pulóverek

A hideg évszakokban elengedhetetlenek a meleg, kötött pulóverek, melyeket előszeretettel hordunk egy farmerrel és egy bebújós csizmával, hiszen nem csak melegek a nagy hidegben, de kényelmesek is. Legyen az 6000-60000, a pulóvereknek csupán egy funkciójuk van: a felmelegítés. Így semmi különbség nincs a fast fashion darabok és a drága butikok darabja között. A legtöbb helyen még a mintákban, színekben, vastagságban sincs különbség. Csupán abban, melyik cég nyomta bele a címkéjét. Így ezekből tényleg bátran válogathatunk az üzletek polcain, hogy rátaláljunk a nekünk legjobban tetsző darabra. Ha pedig megvan, nincs is más dolgunk, mint elhordani őket a mindennapokban. Az egyik kedvenc pulóveremet én is egy fast fashion boltban vettem. A legegyszerűbb fekete, bő pulóver volt. Végül olyan sok éven át és olyan gyakran hordtam, hogy egyszerűen szétfoszlott. Azóta keresem az utódját, de közben továbbra is sok olyan darabra bukkantam, melyek tökéletesek a hideg napokra. A szivárvány minden árnyalatával találkozhatunk. Így valóban olyanra lelhetünk, ami közel áll a szívünkhöz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail