Divat

Pár gondolat az öltözködésről

A bloggerségnek az egyik legnagyobb pozitívuma, hogy olyan márkákkal találkozhatok a munkám során, amik mellett régen elsétáltam. Így viszont a divat olyan alternatívái tárultak fel előttem, melyek kiváltják a tömeggyártott és silány minőségű fast fashion darabokat. Régen naponta egy újabb ruhával tértem haza a H&M-ből vagy Zara-ból, viszont mára már meggondolom, megéri-e egy olcsóbb darabhoz nyúlni ahelyett, hogy kicsivel több ráfordítással örök darabokhoz juthatunk. Természetes, hogy a tervezői és luxus márkákat nem mindenki engedheti meg magának, viszont nagyon sok olyan márka van, amelyek további lehetőségként várnak minket.  Ezért is próbálok olyan divatmárkákat bemutatni, melyek kreációi önmagukban is csodásak és szemet gyönyörködtetők. Nem kell, hogy a szekrényünkben több száz ruha sorakozzon. Elegendő csupán pár tucat jól megválasztott darab. És az egyik legfontosabb, hogy a megvásárolt ruhákat közel érezzük magunkhoz. Ez szentimentálisnak tűnhet, hiszen ezek csak tárgyak. Viszont, ha szeretjük a ruhatárunk darabjait, akkor minden nap, amikor magunkra ölthetjük őket, még egy kis boldogságot csempészhetünk a napunkba. Így magabiztosabbak és kiegyensúlyozottabbak is lehetünk. Ezért is fontos, hogy a shoppingolás ne csak egy rutin dolog vagy program legyen, hanem egy átgondolt választás. A kiválasztott darab igazodjon a stílusunkhoz, életvitelünkhöz, így biztosan nem lesznek felesleges darabjaink, amik örök időkig lógnak a szekrényben magányosan.

Sokak számára az öltözködés nem kap nagy szerepet az életben. Ennek eredménye szokott lenni a stílusok keverése, valamint a legfurcsább összeállítások felvonultatása. Természetesen az öltözködés az életünkben csupán egy mellékes funkció, viszont azok a hölgyek, akik így is tekintetnek rá, mint egy elhanyagolható dologra, azok nagyon sok jó dologtól fosztják meg magukat. Mi tudjuk, hogy egy egyszerű, de jó szabású ruha olyan hatást kelthet, ami miatt minden szem ránk szegeződik. Egy jól megválasztott szettben felkelthetjük egy férfi figyelmét, hogy meg akarjon velünk ismerkedni. Vagy egy kiegészítővel úgy fel tudunk dobni egy szettet, mintha átöltöztünk volna, vagy egy új darabot vásároltunk volna. Ezeknek a dolgoknak a tudása viszont nem foszt meg minket semmitől, sem időben, sem költségekben. Csupán az ismeretünk kiterjed olyan dolgokra, melyekre másoké nem, vagy a figyelmünket meg tudjuk osztani több helyre. Ezáltal nem hiúak leszünk, csupán átgondoltak és tudatosak. Így nem okoz gondot nekünk, hogy helytálljunk a munkánkban, háztartásban, miközben ápoltak, kiegyensúlyozottak és csinosak is vagyunk egyben. Egyszerűen nyitott szemmel kell járnunk, és minden tanácsot és tippet magunkba szívni, amit később tudunk hasznosítani a mindennapjainkba. Ezáltal megkönnyítve számunkra az öltözködést vagy szépségápolást. A divatmagazinok és blogok pont ezért jöttek létre, hogy segítséget nyújtsanak a nőknek, inspirálják őket, ezáltal megkönnyítve életük egyes mozzanatait.

Az öltözködés legnagyobb funkciója mára már nem az, hogy megvédjen minket az időjárási viszonyoktól, vagy felmelegítsenek minket. Az idők kezdete óta átalakultak az alapvető feladataik, így mára már teljesen más jut eszünkbe, ha a ruhákra gondolunk. Már a divat jut róla először az eszünkbe. Számomra viszont mindig is mást jelentett. Fontosnak tartom, hogy ne csak azt mutassam meg nektek, amik az év trendjei, hanem azt is, hogy a ruhák sokkal többek is tudnak lenni, mint egyszerű tárgyak. Így szerintem sokkal fontosabb a kommunikációnkban elfoglalt szerepe. Hiszen azzal, amit viselünk, üzeneteket közvetítünk magunkról azok számára, akikkel találkozunk. Így személyiségünkről, stílusunkról, anyagi állapotunkról, korunkról, hangulatunkról is közvetítünk információkat. Számomra a legfontosabb mindig az volt, hogy a szetteken keresztül önmagamat is meg tudjam mutatni. Ezért is a gardróbomat inkább nőies, elegáns ruhák, színes és mintás darabok alkotják. Ezek azok a darabok, amelyekben a legjobban érzem magamat, vagy érzem, hogy legjobban prezentálják a személyiségemet. Így egy lazább, vagy sötét, egyszínű, egyszerű szettben nem is érzem magamat jól, és nem is érzem azt a magabiztosságot. Ezért is bátorítom minden olvasómat arra, hogy találják meg mely stílusok és ruhadarabok azok, amelyek legjobban illeszkednek hozzájuk. Hiszen ezeket viselve más dimenzióba kerül maga az öltözködés. Mindig szomorúan látom, amikor valakin látszik, hogy nincs összhangban magával és elveszett a saját stílusával kapcsolatban. Hiszen ők begubózva élnek, miközben virágozhatnának is. Merjünk kísérletezni, és merjük felvállalni önmagunkat. Nem csak a ruhák szintjén, de az életben is. Mert csak úgy tudunk az életben ragyogni, és csak úgy fogunk tudni boldogulni az életben.

Sokan a legegyszerűbb ruhadarabokat és összeállításokat preferálják. Farmer, póló, bő pulcsi és tunika. Én viszont úgy gondolom, hogy csak biztonsági játékot játszanak. Hiszen az egyszerű dolgokkal nem lehet mellélőni, így nem is tudnak nagy hibákat elkövetni. Így viszont nem csak mások szemében látszhatnak unalmasnak és fantáziátlannak, de saját magukat is megfosztják a kreativitástól. Az öltözködés egy művészet. Azzal, hogy reggel benyúlunk a szekrénybe és a legkülönbözőbb darabokkal alkotunk egy költeményt. Ha meg se adjuk az esélyt, annak hogy belekezdjünk és hibákat kövessünk el, sosem érzünk rá az öltözködés valódi eszenciájára. Így bár pár percet megspórolunk azon, hogy elgondolkodjunk az aznapi szettünkön, de mennyi mindennel lesz nekünk kevesebb. Milyen jól tud esni, amikor minden sarkon leállítanak, hogy megdicsérjék a szoknyánkat, amikor az autósok lelassítanak, vagy dudaszóval kísérnek minket, és amikor minden férfi megfordul utánunk az utcán. Másik szempont a hölgyek számára az egyedibb darabokkal szemben a kényelem. Pedig egy szorító farmer helyett egy lengedező szoknya vagy egy formátlan póló helyett, egy csinos blúz mennyivel kényelmesebb tud lenni. A kényelem nem fizikailag érvényesül, hanem a befektetett energiában. Hiszen könnyebb bemenni a boltba és leemelni az első szembejövő egyszínű pólót a polcról a méretünkben, a megfelelő ruhadarabok keresgélése, próbálgatás és tanakodás helyett. Ne feledjük, a ruhák nem azért vannak, hogy megbonyolítsák az életünket, hanem hogy segítsenek nekünk.

Legyél az a nő, aki belép egy szobába, minden szem rá szegeződik és egy pillanatra megáll az idő! Ne pedig az, akinek jöttét senki sem veszi észre! Légy az a nő, aki egy pillantásával minden férfit magába tud bolondítani, és ne az, akinek futnia kell a férfi figyelme után! Legyél az a nő, aki ha végigsétál az utcán, feltartja látványával a kocsisort, és minden férfi megáll, hogy magbámulja! Ne pedig az, akibe beleütköznek, mert nem látják! Legyél hatással azokra, akikkel összehoz a sors, ne légy feledhető! Légy a saját életed főszereplője! Miért? Mert túl rövid az élet, hogy árnyékban éljünk, vagy féljünk önmagunk lenni.  Ragyogjunk, ne rejtsük el kik is vagyunk! Légy igazi nő! Egy igazi díva! És lépkedj úgy az utcákon, mintha az a te kifutód lenne! Mert nő vagy, és erre büszkének kell lenned. Magabiztosan kell meghódítanunk a világot. Mert MINDEN nő erős, szilárd, szemetgyönyörködtető és megismételhetetlen! Sose feledd ezt el!

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail