Bőrápolás,  Szépségápolás

Egy hónapos arcbőr regeneráló kihívás – A kezdet

Arcbőrünk a mindennapok során ki van téve a környezeti hatásoknak, és az hogy, egész nap sminket viselünk tovább károsíthatja. Az elmúlt hónapokban észrevettem az arcbőröm drasztikus romlását, ami annak is volt köszönhető, hogy számomra elengedhetetlen a smink a találkozók, sajtóesemények és fotózások során, és sokszor hazaérve fáradtan elhanyagoltam a lemosását. Valamint egyre kevesebbet foglalkoztam a hidratálással is, hiszen néha beesve az ágyba semmi erőm nem volt ezekre. A rohanó mindnapok során sokan vagyunk ezzel így, hogy bár tudjuk, hogy nem szabadna, de egyszerűen nincs időnk ezekre az apróságokra. Így viszont rövidtávon is nagymértékben rombolhatjuk a bőrünk állagát. A sminkek eldugítják a pólusainkat, így pattanásosodáshoz, zsírosodáshoz vezethet, valamint kivonhatja a bőrünkből a vizet, így ráncokhoz és bőrszárazsághoz vezethet. Ahhoz az elhatározáshoz jutottam, hogy kísérlet alá vetem magamat. Egy hónapon keresztül minden este elvégzem az előírt szépségápolási rutint. Így eltávolítom a sminket, tonizálom a bőr, majd hidratálom. Hetente egyszer pedig leradírozom a bőrömet, hogy eltávolítsam az elhalt hámsejteket. Ezek mellett a másik változás, hogy csak is 100%-ban natúr kozmetikumokat fogok használni sminkek és krémek terén is. Ezáltal is kiűzve a károsító anyagokat, és csak is olyan anyagokat juttatok a bőrömre, amik nem kémiailag elállított kemikáliák. Ezekben 3 márka lesz a segítségemre: A Bioderma érzékeny bőrre előállított termékcsaládja: lemosó, radír és hidratáló víz formájában, a Vagheggi olasz fitokozmetikumok sminktermékei és krémei, valamint a La Roche Posay alapozói.

Természetesen nem csak a külső behatások, de a táplálkozásunk is hozzájárul a bőrünk állagához. Az elmúlt időszakban kevés időm volt megfelelő mértékben vizet fogyasztani, ami szintén hozzájárulhat a bőr kiszáradásához. Valamint az allergizáló anyagok elhagyása is fontos, ha tudomásunk van arról, hogy rendelkezünk ilyennel, hiszen az étel allergiák egyik jellemzője, hogy pattanásokhoz vezethetnek a bőrön. Ami még nagyban hozzájárul a pattanások kialakulásához, ha gyorséttermi ételeket fogyasztunk, hiszen az ízfokozók, tartósítószerek, transzzsírok és a magas só tartalom mind elősegíti azoknak kialakulását. Így a csipszek vagy egy nagy műkaja adag már másnapra is kihozhatja a bőrünkön a kis piros pöttyöket.  Az elkövetkezendő 4 hétben tartani fogom a 1,5-2 literes ajánlott víz mennyiség bevitelét, valamin odafigyelek a táplálkozásomra, így nem fogok fogyasztani tejterméket, műkaját, zsíros és sós ételeket.

Egy hónap múlva érkezem a teszt eredményével! Ha van kedvetek, tartsatok velem ti is, és változtassunk együtt, az egészséges, és üde arcbőrért.

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail