Szépségápolás

Bioderma termékteszt

Sajnos, a legutóbbi sminktesztem végül nem alakult jól és továbbra sem találtam meg a patikai kozmetikumok alternatíváit. Bár nagy reményekkel vágtam neki a bio sminktermékek világába való belekóstolásba, de egy nagy tanulsággal lettem gazdagabb. Sajnos, ha egy sminkmárka, vagy szépségápolási cég nem közismert, annak vannak okai. Hiszen, egy ilyen kényes dologhoz, mint az arcbőrünk ápolása, olyan magas szintű, professzionális anyagok és eljárások szükségesek, amelyekkel a kisebb cégek nem versenyezhetnek. A mostani alkalommal viszont egy világszerte elismert márkát vettem górcső alá. Ez pedig nem volt más, mint a Bioderma. Szintén a patikákban elérhető és megvásárolható termékekről van szó, így a minőség garantált. Ezek a termékek nem csak tökéletesen a bőrtípusoknak megfelelően lettek kialakítva, de táplálják, ápolják és hidratálják is az arcbőrt. Mint már többször említettem az én bőröm mindig is érzékeny és nehezen kezelhető volt. Így, amikor megtudtam, hogy külön termékcsalád van a Biodermánál problémás bőrtípusra, rögtön tudtam, megtaláltam a tökéletes kozmetikumokat az arcom számára. A teszt során egy arclemosót, egy radírt, valamint egy hidratáló vizet próbáltam ki. Ezeket azóta beleépítettem a mindennapi szépségápolási rutinomba, így egy hónap elteltével valós eredményekről tudok beszámolni a hosszú távú használatuk során.

Arclemosó (Sébium H2O)

Az arclemosás mindig fontos mozzanata az arcápolásnak, hiszen a smink nagyon károsítja az arcbőrt. A problémás bőrtípus esetében fontos, hogy milyen a formulája a lemosóknak, hiszen a zsíros, vagy szárító anyagok nem tesznek neki jót. Ez a lemosó nem csak igazodik a bőrömhöz, de tökéletesen távolítja el a sminket. A szemkörnyékről is.

Radír (Sébium Gel gommant)

A finom szemcsés arcradír sok mindenben nem különbözik más típusú társaitól. Formulájába viszont igazodik a problémás pattanásos bőrhöz. Így eltávolítja az elhalt hámsejteket, de nem zsírosítja a bőrt. Használata könnyű. Az smink eltávolítása után egy mogyorónyi adagot masszírozzunk a bőrünkbe, körkörös mozdulatokkal, majd távolítsuk el azt.

Hidratáló (Sébium Lotion)

Nekem mindig is a hidratálás volt az egyik legkényesebb pontja az arcápolásnak. Nehéz megtalálni belőle a legtökéletesebb terméket. Amikor megláttam ezt az újfajta hidratálót, nagyon furcsálltam, hiszen már sok textúrával volt dolgom, de vizes állagúval még nem. Viszont tudom, hogy a zsírosabb darabok használata nem épp ajánlott a bőrtípusomnak, hiszen elnehezítheti a bőrt, és még több pattanás kialakulásához vezethet. Így ez a vizes bázis a tökéletes megoldás a víz visszapótlásra az arcbőrön. Használata könnyű, és hamar beszívódik.

Hatásuk

A bőröm egészséges. Azóta nem alakultak ki mitesszerek vagy pattanások. Valamint hidratáltabb is. Ezt főleg a sminkelés során veszem észre, hiszen sokkal egybefüggőbb arcbőrt tudok létrehozni.

Konklúzió

A patikában kapható szépségápolási márkák nem véletlenül örvendenek akkora közkedveltségnek. Az orvosilag tesztelt és gondosan kifejlesztett készítmények ténylegesen olyan minőséget képviselnek, amivel más márkák nem tudnak lépést tartani. Ezek esetében, akiknek valóban igényli a bőre a különleges bánásmódot, biztosan nem nyúlhat mellé. Valamint a drágább ár is arányban van a hatóanyagok hatásfokával.

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail