Interjú

Merj lépni, avagy a saját vállalkozás indítása (Nomascara)

A mai napon egy merőben más témát hoztam el nektek, mint amit megszokhattatok a blogon, viszont szerintem sokan vannak itt közöttünk, akik nagy döntések előtt állnak és még nem találták meg a saját utukat. Nagy erő kell ahhoz, hogy valaki fel merjen állni, és megvalósítani az álmait. Néha csak egy kis lökés kell ahhoz, hogy meg merjük tenni azt az utolsó lépést. Sokak számára a kis ötleteik megvalósításához vagy kiteljesedéshez a multinacionális vállalatok és nagy cégek nem szolgáltatnak alternatívát, hiszen a monotonitás és a korlátolt környezet a kreativitás legnagyobb gyilkosa lehet. Ezért sokak számára jelenthet megoldást, hogy kilépnek a nagyvilágba és saját vállalkozásba kezdenek. A mai napon Mezei Mónikával beszélgettem erről a témáról, aki mert nagyot álmodni. Amikor nem érezte magát jól a bőrében, mert változtatni és elindította saját vállalkozását. Megalapította a Nomascara szempilla stúdiót. Azóta csodás környezetben dolgozik, valamint hatalmas vendégkörrel rendelkezik, és minden nap a munkájának és szenvedélyének élhet. Csodás szempillákkal szépíti meg a hölgyeket, és ezáltal szebbé és magabiztosabbá is teszi őket.

Miben látod a multik világa és vállalkozói lét közti különbséget?

Rengetegen hezitálnak a kérdésen. Mások vagyunk: valaki a nagyvállalati környezetben tud kibontakozni, valaki pedig inkább a saját szárnyait próbálgatná. Sajnos viszont gyakran tapasztalni azt a tényt, hogy sokan még akkor sem lépnek ki a mókuskerékből, amikor ennek már a káros hatásait érzik az egészségükön vagy adott esetben még ki is égnek a szakmájukban.

Te a saját utadat mered járni?

Amikor a magad ura vagy annak ugyanúgy megvan az előnye, mint ahogy a hátránya is. Ez így kerek. Mégis pótolhatatlan a függetlenség érzése, és az, hogy miközben haladsz az utadon és folyamatosan építkezel, közben élvezed is amit csinálsz!

Mikor döntöttél a saját vállalkozás mellett?

Én 13 év után döntöttem úgy, hogy változtatok az életemen és elhagyom a biztonságosnak látszó kereteket. Szerettem a multi világot és a pénzügy területét, de hiányzott a jövőkép. Meddig lesz rám szükség? Mi lesz azután? Fél évente új irány, új vezetők, új tulajdonosok. Úgy éreztem, hogy amíg másoktól függök, nem vagyok igazán szabad és nem tervezhetek hosszútávra. Elhatároztam, hogy felmondok. A legjobb a váltásban számomra az volt, hogy kikerültem egy olyan közösségből, ahol megpróbáltak beskatulyázni. Végre nem kellett mások elvárásainak megfelelni, így tudtam arra összpontosítani, amit valóban csinálni szeretnék: valami pluszt adni az embereknek, valami jó dologhoz hozzájárulni, ami erősítheti az önbecsülésüket, a magabiztosságukat.

Nehéz volt az első lépés?

Miután megszületett az ötlet, hogy szempillaépítéssel foglalkozzam, azonnal elkezdtem dolgozni a megvalósításán. Amiben én hiszek, az a kitartás és a maximalizmus. Ezek olykor nehéz tulajdonságok (kérdezzétek csak meg a páromat!), azonban segítenek, hogy mindig a jóra és még jobbra törekedjek, és ezek lendítenek át a nehezebb időszakokon is.

Megbántad a döntésed?

Az első időszakban meg kellett szoknom, hogy minden időt, energiát és pénzt magamba kell fektetnem, ugyanakkor ez a munka nem azonnal térült meg. Ma már hálás vagyok, hogy minden nap azt csinálhatom, amit elterveztem: széppé varázsolhatom az embereket, amitől ők is jobban érzik magukat.

Miért épp a szempillák világa?

Kár lenne elvitatni: a műszempilla kiemeli a szemeket, megszépíti a tekintetet, ragyogóvá teszi az arcot. Korrigálni tudunk vele, elfedni és hangsúlyozni. Én személy szerint imádom a vendégeim szemében a csillogást egy-egy szépülős alkalom után, amikor kezükbe adom a kis ezüsttükröm és megpillantják az “új arcukat” benne. Ezt a percet semmi pénzért oda nem adnám senkinek!

Mi a tanácsod azok számára, akik szintén meg szeretnék valósítani saját álmukat?

Visszatérve a karrier útra: nem gondolom, hogy lenne általános recept. A lényeg, hogy az egyensúlyt találd meg az életedben. Fontos, hogy az energiát abba töltsd, ami Téged éltet, ami Téged tesz többé és boldogabbá a mindennapokban. Ezzel az interjúval csupán annyit szerettem volna, hogy tudják az emberek: nem vagy egyedül, ha Te is úgy érzed, hogy nem vagy a helyeden, és többet ki tudnál hozni az életedből. Kellő akaraterővel szét lehet feszíteni a kereteket és a korlátokat. (Ez utóbbiak ráadásul olykor bizony tényleg csak a fejünkben léteznek, ahogy a mondás is tartja.) Én ma már csak azt bánom, hogy nem tettem meg hamarabb ezt a lépést.

Ha ti magatok is szeretnétek személyesen is találkozni Mónikával, és csodás pillákat magatoknak, akkor be tudtok jelentkezni a www.nomascara.hu oldalon, vagy az instagramon és facebookon egyaránt.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail