Smink,  Szépségápolás

Ecco Verde termékteszt

Nőként a szépségápolás a mindennapi rutinunk része, így számunkra fontos, hogy amit reggelente magunkra kenünk, az minőségi termék legyen. Sajnos az én bőröm mindig is problémás volt, így nekem fokozottan ügyelnem kell, milyen termékeket használok az arcomra. Emiatt sok olyan márka nem jöhet szóba számomra, melyek nem természetes anyagokból készülnek, hiszen a sok mesterséges anyag irritálja a bőrömet, ezért alapozó és púder tekintetében, melyek ténylegesen nap, mint nap felkerülnek az arcomra fontos, hogy olyan termékek legyenek, melyek nem tömítik el a pólusaimat és nem károsítják a bőrömet. Legtöbbször a patikákban kapható márkákból választok, viszont sosem adtam fel a keresgélést alternatívák tekintetében, hiszen ezek legtöbb esetben drágák is. Nemrég találtam rá az Ecco Verde oldalára, ahol természetes, öko és vegán termékcsaládokkal találkozhatunk, melyek mindegyike állatkísérlet mentes, így eldöntöttem teszt alá vetem a termékeket, hogy meglássam a természetes, bio összetevőkből készült termékek vajon hogyan teljesítenek drágább társaikkal szemben. Két fontos szempontot vettem alapul: az egyik a fedés, a másik az irritáció volt.  Olyan termékeket választottam, hogy egy teljes sminket el tudjak készíteni, és úgy döntöttem egy hétig minden nap ezeket fogom használni. A PuroBIO Cosmetics termékcsaládra esett a választásom. A weboldalon könnyű a vásárlás, és a termékek tökéletes állapotban pár nap alatt megérkeztek, így elkezdhettem a próbatételt.

Első vélemény

Az alapozó kicsit világosabb lett a bőrszínemnél, hiszen nehéz a webshop képei alapján megtalálni a megfelelőt, mégis a téli időszakban tökéletes lesz, mivel ilyenkor mindig fehérebb vagyok. A textúrája selymes és hihetetlenül jó a fedése, felvitele könnyű, matt hatást biztosít. A púder szintén selymes és tökéletesen fed. Nagyon meglepett, hiszen a legdrágább termékeim sem biztosítottak soha ilyen fedést. Nem csak tökéletesítik és egységesítik a bőrt, de finom selymes állaguk miatt nem nehezítik el azt. Bronzosítónak egy kellemes barna árnyalatot választottam, ami azonban annyira pigmentált, hogy lehelet vékony rétegben is szinte fekete az arcon, így inkább afroamerikai hölgyek számára tökéletes, vagy aki most tért haza a Bahamákról. A szemöldök formázó, bár sötét színt választottam, mégis inkább szőkéknek való színben érkezett, így a barnák mindenképp a legsötétebb, szinte fekete változtatott válasszák maguknak.

Konklúzió

Bár az elején nagyon bizakodó voltam a termékekkel kapcsolatban, hiszen fedésben professzionális szintet hoztak, de három nap után észrevettem, hogy a bőröm nem bírja a termékeket. Ugyan azt hittem semmi olyan anyagot nem tartalmazhat, ami irritációt okozna, mégis az egész arcomon rengeteg kis mitesszer alakult ki és mellette több pattanás is előbújt. Így a tesztet rögtön leállítottam, hiszen nem szerettem volna, hogy tovább romoljon az arcom állapota. Sajnos számomra nem használhat hosszútávon ez a termékcsalád. Az ár és a minőség tekintetében szerintem reálisak, de kicsivel többért már orvosilag tesztelt, patikai minőséget kaphatunk. Azok számára, akiknek fontosak a természetes anyagok és a bio összetevők mindenképpen ajánlom. Főleg azoknak, akiknek nem érzékeny a bőrük, hiszen nekik tökéletesen működhet. Azonban a hozzám hasonlók inkább kerüljék. A webshop képei csalókák, így nagyon gondoljuk át a vásárláskor, melyik színben szeretnénk magunknak a termékeket. Bár én a mindennapokban nem fogom tudni őket használni, de eseményekre, vagy fotózásokra mindenképpen, amikor fontos a tökéletes, matt bőr, és csupán pár óráig van rajtam a smink.

Hosszútávú tapasztalat:

Sajnos az alapozó több óra után kifényesedik és zsíros hatást kelt az arcon. A púder pár használat után már kifogyóban van. 

Eliza

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail