Divat

A nőiesség halála, avagy 5 nőtípus, akivel találkozhatunk az utcán

Az utcákat járva rengeteg emberrel találkozunk. Szomorúan látom, hogy manapság nagyon kevés igényes ember van, akik az alapvető higiénia mellett odafigyelnek az öltözködésükre és a kinézetükre. Félreértés ne essék, odafigyelés alatt nem arra gondolok, hogy minden nő a Vogue címlapjáról lépjen ki a legdrágább divatos darabokban, és nem is azokra, akik az anyagi helyzetük miatt nem engedhetik meg maguknak az odafigyelést. Én azokra az átlag nőkre gondolok, akik reggelente munkába igyekeznek, vagy összetalálkozunk a bevásárló központban vagy a metró kapaszkodójába fogódzkodva zötykölődnek haza. Az igényesség ott kezdődik, amikor a ruharabok nem esnek le rólunk, mert anyaguk elfáradt a rengeteg mosásban, vagy a virágmintás cicagatyához nem leopárdmintás toppot veszünk fel.

A mai nap elhoztam nektek pár nőtípust, akikkel találkozhatunk az utcán, és jól elkülöníthető csoportot alkotnak az öltözködés tekintetében.  Félreértés ne essék, ők nagyon is jól érzik így magukat, és nem szeretnének ezen változtatni, így biztos vagyok benne, hogy ezzel a felsorolásommal senkit sem fogok megbántani. Vagy mivel fogalmuk sincs, hogy ezen csoportok egyikébe tartoznak, így nehéz őket kizökkenteni a meglátásukból. Ezek csupán női társadalmunk azon részei, akik számára a kinézet nem foglal el magas helyet, és miattuk sajnos a férfiak is egyre rosszabb véleménnyel vannak a nők teljes egészéről, hiszen lehet rengeteg gyönyörű nő Magyarországon, ha egyre több igénytelen nő veszi át az uralmat az utcák felett, ezzel egy negatív összképet hagyva maguk után.

Nőként férfinak

Az egyik legszexibb öltözet tud lenni, ha egy nő férfiruhába bújtatja a testét, hiszen a reggel bő fiú pólóban kávézás a konyhában, vagy a férfi shortok igazán meg tudják ragadni a férfiak képzeletét. Emellett a férfias vonalak épp ellentétes hatást tudnak elérni, így egy nadrágkosztümmel vagy boyfriend nadrággal is elérhetjük a hatást. Azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mindennek megvan a határa. Ezek a trükkök főként azoknál működnek, akik igazán nőies idomokkal rendelkeznek. Így egy sportosabb testalkatú hölgyön pont ellentétes hatást érhet el, és még férfiasabbá teszi alakját. Egyre több hölgyet látok, akik igazán természetes szépséggel vannak megáldva, de testüket férfiruhák mögé rejtik el, elvesztve minden nőiességet és kecsességet, ami a gyengébbik nemet kívánatossá teszi. Ez pedig, mint már említettem, egyes esetekben a férfiak számára megnyerő, de amikor minden nap egy olyan lány mellett ébrednek, aki életében nem vett fel még magassarkút vagy csinos ruhát, akkor hamar elmegy tőle a férfiak kedve. Egy férfi mellé egy igazi nő kell, hogy férfinak érezhesse mellette magát, nem pedig még egy haver, akivel videójátékoznak és söröznek. Mindig tudjuk hol a határ és tartsuk meg az egyensúlyt! Keverjük a nőies és férfias darabokat, így nem eshetünk át a ló túloldalára. Egy szexi felső és egy bő gatya kelthet szexi összhatást, de egy tesipóló és macinaci egyáltalán nem. Legyünk kényelmesek, de néha öltözzünk fel csinosan és mutassuk meg párunknak hogy a pizsama alatt mi is lapul valójában. Vagy egy testhez simuló koktél ruhával emlékeztethetjük, hogy milyen dögösek is vagyunk miniben.

A stílus nélküli

Az ilyen típusú hölgyek a divat nagymestereinek hiszik magukat, és előszeretettel aggatják magukra a legújabb trendek darabjait, összeállva egy hatalmas katyvasszá. Ők azok, akik bár az igényük megvan az öltözködésre, de hiányzik belőlük az ízlés. Így rendre ízléstelen darabokat vesznek meg, vagy épp divatos darabokat, de összeférhetetlen összealításokba helyezve, így az összhatás ugyanolyan mintha a szakadt, vagy épp csúnya darabok lennének rajtuk, mert az egyenként jól kinéző darabok elvesztik hatásukat. Jellemző rájuk a csapongás a stílusok közt, hiszen folyamatosan próbálják megtalálni nem létező stílusukat. Egyik pillanatban laza, modern stílust céloznak meg, máskor decens, First Lady-t. Mindezt a leginkább össze nem egyeztethető helyzetekkel és eseményekkel kombinálva. Mivel nem rendelkeznek azzal az alapvető belső ízléssel, így nem tudnak az események közt sem különbséget tenni, így lehet az, hogy egy elegáns eseményre farmerben és kinyúlt pólóban érkeznek, és egy sportos programra kisestélyiben. A végső konklúzió, hogy ismerjük fel saját gyengeségeinket és kérjünk segítséget! Mérjük fel, hogy a tükörből visszanéző nő, nem azonos a Vogue divatfotóival, attól még hogy mi is megpróbáljuk lemásolni azokat. Néha a kevesebb több, főleg ha nem tudunk játszani a kiegészítőkkel vagy nem tudjuk hol a határ.

A kinézet nem számít

Ezek a hölgyek, azok, akik gyereket nevelnek, munkába járnak és közben rengeteg időt töltenek el a háztartásban is. Rengeteg dolguk révén pedig nem jut idejük, hogy önmagukkal és kinézetükkel foglakozzanak. De ez csupán kifogás. Ez is az igénytelenség egyik fajtája, hiszen az embernek arra van ideje, amire szakít. Rengeteg több gyerekes hölgy van, aki saját vállalkozást vezet, mellette edzőterembe jár, és reggelente igenis van ideje kifesteni magát és felvenni egy szép ruhát. A különbség csupán a hölgyek közt az igény arra, hogy szépek és igényesek legyenek. Az előbbi hölgyek azonban többre tartják magukat annál, hogy egy olyan dolog, mint a kinézetük fontos legyen. Ők az igazi önfeláldozó nők, akik a családjuk oltárán áldozzák fel önmagukat. Ezért is kifogásokat találnak rá, hogy miért nem tudnak foglalkozni saját magukkal. Ahhoz, hogy reggelente úgy lépjünk ki az ajtón, hogy az utcán ne bámuljanak meg minket az emberek, hogy ki ez az igénytelen kócos boszorkány, egyáltalán nem kell sok idő vagy pénz. Egy alap smink elkészítése nem vesz igénybe 2 percnél többet, és egy fésülködés vagy frizura is csupán újabb kettőt igényel. Ezeknek a kis apró részleteknek köszönhetően pedig újra nőnek érezhetnék magukat, nem csak anyának vagy takarítónőnek. Minden nő számára – a teendői mellett – fontosnak kellene lennie önmagának is. Mindig kell szánni magunkra is időt, hiszen ha nem akkor kis időn belül beleőrülünk. Emellett a nők elfelejtik, hogy ha nem figyelnek magukra, akkor rövid úton férjük se fog másképp tekinteni rájuk, mint dadára és bejárónőre és ekkor keresnek valakit, akinek van ideje felrakni azt a rúzst, felvenni azt a tangát és magára ölteni egy csinos ruhát.

Természet lánya

Az egyik kedvenc nőtípusom, akivel az utcákon találkozni szoktam a természet lányai. Ők azok a bő, buggyos, lenvászon gatyás, batikolt pólós, Birkenstock szandálos hölgyek, kiknek se-szőke hajuk (néha raszta is), és sok esetben elől-hátul kendővel rákötve egy-egy gyerek, és még mindkét kezébe fog egyet-egyet. Mielőtt még elítélnétek, hogy általánosítok, mindenki gondolkozzon el, hogy ő maga találkozott-e már ilyen hölggyel élete során. Na látjátok! Természetesen ezek a hölgyek mögött egész filozófia áll, és legtöbb esetben öko, bio, vegán, környezetvédők. Szeretik a természetes anyagokat, melyek környezetkímélő eljárásokkal készülnek, így az öltözködésükben is figyelnek ezekre az irányelvekre. Így sok kézműves dolgot, valamint saját készítésű darabot használnak. Számukra már rengeteg tervezői darab állna rendelkezésre, hiszen sok márka ilyen elveket követve alkotja meg kollekcióikat. Így számukra is nyitva áll a hazai tervezők kínálata, akik szintén ugyanazon elvekkel és filozófiával álmodják meg kreációikat. Fontos, hogy ezek a hölgyek nyitottak legyenek, és folyamatosan értesüljenek a legújabb újdonságokról, így ők is belecsempészhetik a divatot a mindennapjaikba, és a textil pelenkák mosása közben ne feledkezzenek meg arról, hogy ők elsősorban nők, nem Teréz anyák. Néha a rengeteg tilalom és megtartóztatás közepette élvezniük is kell az életet. Még ha abban van glutén vagy laktóz, vagy néha megajándékozni magukat egy-egy szépséggel, még ha nem is kézzel készítették magyar kisiparosok.

Méret gondok

Egy nő legnagyobb szépsége az önbizalmában tud rejtőzni, hiszen ha lesüt egy nőről, hogy egyensúlyban van önmagával és jól érzi magát a bőrében, azt az emberek észreveszik. Legyen valaki sovány vagy duci, alacsony vagy magas, meg kell tanulnia minden nőnek szeretni önmagát és elfogadni a testét. Azonban ez egyeseknek jobban megy, mint az átlag. Ezek a nők azok, akik vagy nem látják magukat a tükörben, vagy teljesen más kép él magukról a fejükben, így kicsit átméretezik a ruháikat is. Ezek azok a nők, akik mini shortban járnak, amiből alul-felül kifolynak, vagy mini toppokban, amiből kilátszik a pocakjuk és a mellük. Itt nem arról van szó, hogy ők maguk teljesen elégedettek lennének a testükkel, és nem érdekli őket más véleménye, hanem épp ellenkezőleg. Ilyen darabokkal próbálják ellensúlyozni az elégedetlenségüket. Ők azok, akik XL-es méretekkel M-es darabokat vásárolnak, mert még mindig ott tartanak, hogy 10 éve még az volt a méretük. Csak nem értik meg, hogy ezekben a darabokban pont az ellentétes hatást érik el. Nem azt jelenti, hogy a ducik nem vehetnek fel shortot és toppot, hanem, hogy meg kell találni azt a méretet és szabást, ami előnyös az idomaikhoz. Egy csinos ruha sokkal tökéletesebb és kívánatosabb hatást érhetne el rajtuk, de sajnos erről senki nem tudja őket meggyőzni. Így marad a buszokon minket bámuló legings-ek látványa, amik majd szétpattannak a szemünk láttára, vagy a mozgólépcsőkön szemmagasságba kerülő shortból kivillanó narancsbőrök.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail