Divat,  Trendek

2018 őszi szezon 10 legnagyobb trendjei

Véget ért a nyár és ezzel együtt kezdetét vette egy újabb évszak. Az ősz mindig is kedves volt számomra, hiszen az esős napok hangulata és a lehulló falevelek mindig is közel álltak a szívemhez. Bár nehéz félretenni a libbenő nyári ruhákat, és súlyos anyagokra cserélni, de az új ruhák illatánál nincs andalítóbb. Az új szezon mindig izgalmas időszak, hiszen újabb izgalmas hóbortok szegik fel fejüket és rengeteg szépséggel találkozhatunk a boltokban. Minden bevásárlóközpont polcain roskadoznak a legújabb kollekciók darabjai csábítva arra, hogy mi is belevessük magunkat a friss divatba. Vajon mit is érdemes megvenni a rengeteg választékból, hogy igazán trendik lehessünk? Mik azok az idei trendek, amik nélkül nem térhetünk haza a gardróbfrissítésből? Vagy melyek azok a darabok, amik az elmúlt évekből ismerősek lehetnek számunkra? A mai napon elhoztam nektek a 10 leguralkodóbb trendet a kifutókról, hogy segítsek nektek eligazodni a boltok kínálatában. Így már könnyebben fogtok tudni kalandozni a ruhaoszlopok között.

1, Állatminták

Az idei szezon nem sok mindenben hoz újítást, és legtöbb esetben az elmúlt évek trendjeit vegyíti össze. Így egyes trendek már nem kapnak akkora hangsúlyt ebben az időszakban, de vannak olyanok, melyek újra felszegik fejüket. Az első ilyen trend, amely már több éve rendületlenül kedvence a tervezőknek: az állatminták, hiszen egyszerre tud modern, nőies és szexik lenni. A piton és a leopárd a leggyakoribb a szezonban, melyek a ruhákon kívül táskákon és kiegészítők egész során tűnhetnek fel. Ezek mellet a zebra és ezek bármely más színekkel alkalmazott permutációja elképzelhető. Így elő a gardrób mélyéről az összes ilyen darabbal, hiszen ősszel ezekben a ruhákban ti is ragyoghattok.

MaxMara

2, Ezüst és tükörfény

A metálos színek már régóta maradtak a divat színpadán, de idén a fényesebb, tükröződő, csillogó anyagok lesznek előtérben. Így minden, ami szikrázik, jöhet. Legyen az ruha, cipő, táska, vagy akár kabát.

Erdem

3, Pelerin

A legújabb kollekciók bemutatóiról az egyik legnagyobb szerelmem a pelerin. Elsőkén Valentino bemutatóján találtam vele szembe magam és rögtön tudtam, hogy ez a trend lesz az idei kedvencem. Nőies, de egyedi darabok, melyek melegítenek is egyszerre, bár a téli időszakban lesz rá igazán szükség, de lágy anyagokból már ősszel is tökéletes öltözék lehet.

Givenchy

4, Bőrruha

Bár maga a bőr sosem fog kimenni a divatból, hiszen az a legalapvetőbb nyersanyag, mégis mindig újabb és újabb formájában tűnik fel a kifutókon. Idén a ruhák kaptak nagyobb hangsúlyt. A kissé domina stílusú ruhadarabok igazán modern, mégis szexi hatást kölcsönöznek viselőiknek. Természetesen csak azoknak ajánlott, akik tudják is viselni ezt a drámai anyagot.

Versace

5, Selyemsál minta

Az idei egyik újdonság a selyemsál anyagok és minták felhasználása ruhákon. A könnyed esésű anyag csodás darabokat eredményez. Az ilyen darabokat már ti is megtalálhatjátok a boltokban, hiszen idén valóban nagy teret fog hódítani ez a trend.

Versace

6, Bársony

A bársony újra előkerült és bár nem mindenkinek tartozik a kedvencei közé, biztosak lehetünk benne, hogy a boltokban nagy választékban találkozhatunk majd ezzel az anyaggal. Legyen az hétköznap vagy esti buli, ez az anyag minden esetben jó választás lehet. A lényeg, hogy mindenki találja meg a számára legtökéletesebben illő darabot belőle.

Balenciaga

7, Logók

A luxusmárkák idén előszeretettel használták fel logóikat a felsőkhöz és ruhákhoz. Így ezek az egyszerű, írásos felsők biztos befutók lesznek.

Versace

8, Pliszírozott

A két évvel ezelőtti plisszírok most újra előjöttek. Szaténnal kombinálva az egyik legelegánsabb és nőiesebb szoknyáját kaphatjuk.

Balenciaga

9, Tweedt

A Chanel által egyik legkedveltebb anyag idén hatalmas felkapottságnak örvend. A megszokott blézereken és kosztümökön kívül ruhákban is gyakran fel fog tűnni. Már most rengeteg fast fashion bolt sorakoztatta fel saját verzióját erre az anyagra, így bárhol beszerezhetitek ezeket a trendi darabokat.

Chanel

10, Kockás anyagok

A kocka minden szezonban megtalálható, most viszont egyre több kollekcióban főszerephez jutott. Legyen ez skót kocka, visszafogott öltöny minta, vagy akár hatalmas plédnyomat, ezek a darabok mindenki gardróbjából előkerülve hódíthatnak.

Versace

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail