Divathírek

Akciók dzsungelében, vagyis 5 tipp a leárazások idejére

A nyáron ellepik a boltokat a nagy piros SALE feliratok és az utolsó reményként gazdájukat kereső ruhák rengetegei. Immáron kezdetét vette a szezonvégi leárazások időszaka, amely a Glamour napok után a legnagyobb ünnep a shoppingőrültek naptárában. Ebben az időszakban ér véget a tavasz-nyári szezon, és veszi kezdetét az ősz, ezért az új kollekciók érkezése előtt a márkák szeretnének megszabadulni minden régi darabtól. Így néha hatalmas árengedménnyel próbálják eladni az eddig meg nem vásárolt árukat. Mindezek hatalmas tornyokban és végtelen sorokban sorakoznak az üzletekben, várva, hogy lecsapjanak rájuk.

 A hatalmas ruha és kiegészítő forgatagban rengeteg kincs bújik meg, ami talán csak ránk vár. Mint volt boltkóros, rengeteg trükköt sajátítottam el a vásárlásaim során. Régen nem telt el nap, hogy ne tértem volna be egy-egy fast fashion üzletbe, hogy megtekintsem az érkező újdonságokat. Az akciók idején mindig rengeteg különleges darabra leltem, amiket azóta is előszeretettel hordok. A mai napon elhoztam nektek pár tippet, hogyan is tudtok ebben az időszakban okosan választani. Olyan kérdésekre segítek választ adni, mint: Mire érdemes odafigyelni a hatalmas káoszban? Mely darabok azok, amiknek még a későbbiekben is hasznát vehetjük? Hol találhatunk a legnagyobb kincsekre?

1, Egyedi darabok

A hatalmas ruhahalmokban nehéz rátalálni olyan darabra, ami valóban jó vétel lehet. Sokaknak nincs annyi türelmük, hogy átnyálazzák az összes darabot különleges ruhák után kutatva, pedig a káoszban rengeteg olyan egyedi kreáció is megbújik, melyekkel izgalmasabbá tehetjük ruhatárunkat. Mindezt csupán pár ezer forintért. Mivel már gyakorlott vagyok, nekem nincs szükségem hosszú órákra a barangoláshoz, pár perc alatt végig tudom pásztázni az egész boltot, megtalálva benne a számomra érdekes darabokat. Persze ehhez elegendő gyakorlás is kell, de elárulom a trükköt. Legyen az ruha, ing vagy szoknya, a felakasztott ruhák közt szín és minta szerint tekintsünk végig a sorokon. Ha megakadt a szemünk egy érdekes mintán vagy számunkra kedves színen, vegyük le és nézzük meg a szabását. Ha ez is megfelelő, akkor már csak a méret és az ár ellenőrzése van hátra és máris magunkénak tudhatjuk.

 

 

2, Eldugott helyek

A boltok hatalmas felfordulásában sajnos az eladók nem tudnak rendet teremteni, így össze-vissza rakják a vevők a ruhákat. Ilyenkor lehet, hogy a mi méretünk pont egy másik sztenderen árválkodik és mi pont emiatt nem tudjuk megvenni a kiválasztott darabot.  Ilyenkor érdemes körülnéznünk a próbafülkék környékén, hiszen ott nem csak a megfelelő méretre lelhetünk rá, de ott főleg olyan kiválogatott darabok sorakoznak, ami már megtetszett valakinek. Így ott még elrejtve lehetnek olyan utolsó darabok is, amivel nem találkoztál volna az eladótérben, mégis pont rád várt. A próbafülkék mellett a teljes árú termékeknél is lehetnek eldobálva akciós darabok, amit vagy azért hagytak ott, mert vissza fognak menni értük, csak még körülnéznek máshol is, vagy egyszerűen a tulajdonosa meggondolta magát és otthagyta. Így az egész üzlet területén érdemes szétnézni, hátha kincsre lelünk.

3, Biztos alapok

Ahhoz hogy a mindennapokban olajozottan menjen a reggeli készülődés, vagy épp minden adandó alkalomra legyen mit felvennünk, fontos a jól megválogatott alapgardrób. Ezek azok az alap ruhadarabokat jelentik, amelyekkel ha rendelkezünk, nem fogunk belefutni olyan helyzetbe, hogy nincs mit felvennünk. Ezek a letisztult és mindennapi darabok, melyeket kombinálni tudunk így megalkotva egy szettet. Így az alapvető fekete pólótól kezdve, a meleg pulóveren át, ami mindenhez illik, a kis fekete koktél ruháig szükség van, hogy egyetlen program se érjen minket meglepetésként. Mivel ezekre szükségünk van, így érdemes ezeket keresni az akciók folyamán, hiszen máskor is meg kellene vennünk ezeket a darabokat, de nem ilyen kedvező áron. Mivel nyár van, nem szívesen gondolunk a hideg télre, de a pulóverek közt is érdemes szétnézni, hiszen lehet, hogy pont abban a pulóverben fogod átvészelni a telet.

 

 

4, Elérhető luxus

Ebben az időszakban nem csak az üzletek, de a magyar tervezők és luxusmárkák is szeretnének megszabadulni az előző szezonból rajtuk maradt darabjaiktól. Legtöbb esetben ennek tárolás szempontjából van szerepe, hiszen helyet kell adni az új daraboknak. Ilyenkor viszont sok olyan ruha és kiegészítő is elérhetővé válik számunkra, amiről csak álmodoztunk. Merjünk olyan helyeken is szétnézni, ahova eddig nem mertünk belépni, mert nem a mi pénztárcánkhoz volt szabva, hiszen lehet, hogy nagy meglepetésekben lesz részünk. Ezeken kívül rengeteg rendelős oldal, ami márkás darabokat is árul, szintén nagy akciókat tart, így prémium termékekhez is elérhető áron juthatunk hozzá. Érdemes informálódni és lecsapni a legnagyobb ajánlatokra.

5, Anyagiak

Fontos odafigyelni, hogy ne szaladjunk túl a költekezéssel. Van amikor elindulunk és miután megvásároltunk minden szembe jövő szépséget észrevesszük, hogy a kedvenc üzletünkben a rég kinézett szerelem darab is fél áron van, de nekünk már nem maradt egy vasunk sem. Készítsünk tervet, mire van feltétlenül szükségünk, melyik boltban mennyi pénzt tudunk rászánni arra, ha valami különleges ruhadarabot találunk. Kezdjük mindenképpen azokkal a helyekkel, amiket legjobban szeretünk, és ne a bevásárló központok, vagy épp utcán lévő elhelyezkedés szerinti sorrendben haladjunk. Csak annyi pénzt vigyünk magunkkal, aminek az elköltése után még lakbérre is jut, és tartózkodjunk a bankkártyás vásárlástól. A csoda kártyák veszélye, hogy nem érzékeljük a valódi érékét, így ha készpénzzel fizetünk sokkal jobban meggondoljuk, mire költjük el.

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail