Magamról

Kérdezz, felelek mindenre! #2

Egy év telt el az utolsó kérdezz-felelek óta. Az elmúlt egy évben rengeteg üzenetet kaptam tőletek, és nagyon sok ismétlődő volt köztük, ezért úgy döntöttem ezeket mind megválaszolom Nektek itt, hogy kicsit jobban átlássátok a blogot, valamint fény derüljön azokra a dolgokra, amire annyira kíváncsiak vagytok! Így még jobban megismerhettek engem is. 

Magyar vagy?

Naponta öten írtok rám, hogy magyar vagyok-e, vagy egyszerűen angolul írtok, azt feltételezve, hogy külföldi blogot láttok.  Jól esik a rengeteg jókívánság angolul is, de szeretném, hogy mindenki számára világos legyen a származásom. Bár a blog neve direkt a nemzetközi piacra lett választva, mégis minden bejegyzésemben és storyban magyarul szólok hozzátok. Azért is, mert én a magyar nők számára szeretnék inspirációt nyújtani, és megismertetni őket hazánk tehetséges tervezőivel. Bár még sok cég számára sem egyértelmű, hogy egy magyar bloggal van dolguk, mégis próbálom egyértelművé tenni.

Hol található a bolt? Kik a modellek a képeken?

Sajnos még mindig sokak számára nem ismert a blog fogalma, ezért nap, mint nap kapok olyan leveleket, amelyekben teljes meggyőződésből hiszik, hogy egy ruhamárka vagyok. Az oldalon mindenhol ki van írva, hogy egy blogot láthatnak. Emellett ennél egyértelműben nem lehetne jelezni a márkákat, akiknek a ruháit viselem, így számomra mindig kétségbe ejtő, hogy valaki ennyire figyelmetlen legyen. A félreértés viszont nem csak rájuk jellemző. Még a cégek számára sem mindig egyértelmű, hogy a képek mindegyikén én vagyok látható, hiszen sok fotóssal dolgozom és mindegyikük más arcomat tudja megragadni. Pont ez a szépsége is ennek, hogy minden egyes outfitben meg lehet újulni és új arcunkat megmutatni.

Hány cipőd van?

A képeken sokszor feltűnik a szobám kedvenc része: a cipőgardróbom. Rengeteg kérdést kapok erre vonatkozóan, hogy számoljam meg hány darabbal rendelkezem. A képeken nem látszik a teljes kollekció, hiszen nem mindegyik cipőm van kitéve a polcokra. A jelenleg 3 könyvespolcot elfoglaló magas sarkú kollekciómon kívül, mint minden halandó, én is rendelkezem lapos talpúakkal. Ezeket viszont nem szoktam kirakatba tenni, így azok egy másik gardróbban sorakoznak elzárva. A polcokon összesen 70 magas sarkú sorakozik, de ezen kívül még jó pár nem tudott helyet kapni rajtuk. Összesen 150 pár cipővel rendelkezem, csizmákkal, babacipőkkel, sneakerekkel együtt. A legnagyobb szerencsém pedig az, hogy a lábam nem nőtt 13 éves korom óta, és az anyukáméval is megegyezik a mérete. Ennek eredményeképpen jöhetett létre ez a hatalmas gyűjtemény.

Miért használsz 3-as elrendezést a feededen?

Aki már járt az oldalon észrevehette, hogy sok szempontból eltér más feedektől. Nem csak a képek kivágásában, de a hármas elrendezés miatt is. Ez egy dolognak köszönhető: az én szimmetria és rendmániámnak. Sajnos sok mindenben kényszeres vagyok, így az egész életemet a rendszerezés teszi ki, így a gondolkodásmódomban is megfigyelhető ez a rendmánia. Emiatt én minden kép feltöltésekor egy rendszerben látom az egészet, és figyelek arra, hogy a kép tökéletesen illeszkedjen a helyére. Így jöhet létre az, hogy hetekkel előre meg van tervezve, mikor és milyen kép kerül ki.      

Hogy lehet az, hogy minden képen más ruha, cipő, táska van rajtad?

Figyelek arra, hogy minél több dolgot tudjak nektek bemutatni. Ezzel is inspirálni szeretnélek titeket, hogy merjetek kísérletezni és új dolgokat kipróbálni. A hétköznapok során is figyelek a változatosságra, hogy minden nap újabb szettben lépjek ki a házból. Nem szeretem azokat a nőket, akik nem adnak magukra, így nekik is szeretnék példát mutatni, hogy lehet másképpen is. Persze néha túlzásba tudok esni, például amikor egy bevásárló központba bevonulok dívaként, de meg lehet találni az arany középutat. A lényeg az, hogy egyediek és megismételhetetlenek legyünk. Ne az a valaki, akiből aznap már százat láttunk szembejönni az utcán.

Minden a tied, ami a képeken feltűnik?

Nem szeretek kölcsön dolgokkal dolgozni, így a képen feltűnő darabok legtöbbje az enyém. Egyrészről nem érzem magaménak a szettet, ha valamelyik darabot a fotózás után vissza kell szolgáltatnom, másrészt nagyon félteném őket, ezért nem is szoktam ilyet vállalni. A blog lényege pont az, hogy megmutassam, mit lehet kihozni egy tökéletesen összeállított gardróbból. Hazugság lenne, ha a darabok nem az én szekrényemből, hanem boltok polcairól lennének levéve.

Mennyi ruhád van?

Erre csak annyit tudok mondani, hogy rengeteg. A cipők mellet a ruhák a legnagyobb szenvedélyem, és gyerekkorom óta gyűjtöm őket. Vannak darabok, amik még általános iskolából maradtak, és még mindig tökéletesek rám. Pont ebből a szerelemből született a blogom is, hiszen annyi ruhával rendelkeztem, hogy az év minden napjára össze tudtam volna állítani egy szettet. Azóta a számuk egyre növekszik, és a szobám maga egy gardrób. 3 gardróbszekrényem van. Összesen 8 méter ruha. Körülbelül 1000 fogas lóg rajtuk. Ezen kívül a hajtogatós dolgok is elfoglalnak egy szekrényt. Szóval sok. Nagyon. Lehet, kellene valamikor egy gardrób vásárt szervezni…

Miért nem mutatsz többet az életedből?

A blog az éltem és a munkám is. Semmiképpen sem szeretném, hogy a magánéletem részleteit több 10000 ember előtt éljem meg. Csak a szakmai részét szeretném nektek megmutatni, azt, aminek a divat a szerves része. Így a gardróbomba beengedlek titeket, de a randijaimra nem viszlek magammal. Tudni kell hol a határ a blog és az élet között. Ezért van az, hogy amikor a barátaimmal, vagy a párommal vagyok, a mobilt teljesen félreteszem. Bloggerek közt szoktuk beszélni, hogy számunkra a mobil a munkaeszközünkké vált, így amikor lerakjuk, akkor érünk haza a munkából. Így ilyenkor már nem vesszük elő, hogy szelfizgessünk a buliban, lefotózzuk mit eszünk az étteremben, vagy hol romantikázunk kettesben a párunkkal. Egyszerűen, nekünk is szükségünk van pihenésre, így számunkra ez az a pillanat, amikor végre kiszabadulunk az éterből….

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail