Lakberendezés

A kiegészítők harmóniájában

Az elmúlt időszakban elkezdtem érdeklődni a lakberendezés iránt. Úgy vettem észre, Ti magatok is szeretitek ezt a témát, ezért úgy döntöttem a blog ezen az irányon is fog mozogni. Természetesen szigorúan maradva a divat, szépség, esztétika és inspirálás nyomvonalán. Tanácsokkal szolgálva hogyan is tehetjük otthonunkat kis fortélyokkal még stílusosabbá.

A mai napon a kiegészítők hatalmáról szeretnék nektek mesélni. Ahogy az öltözködésünkben is, a kiegészítők segítenek feldobni a lakásunkat, és otthonos környezet teremteni körénk. Különleges részletekkel látják el a szobákat, és meg tudják határozni a lakás hangulatát. Így egy jól berendezett szoba felvehet egy adott stílust, vagy szívünket felmelegítve varázsolhatja különlegesebbé.

A kiegészítők másik titka, hogy ezeket a darabokat változtatva könnyen alakíthatjuk át környezetünket. Így ha megunjuk a lakást, egy pár darabot kicserélve máris új hellyé alakíthatjuk azt. Így gyorsabb és költséghatékonyabb módja a változtatásnak, mintha kifestenénk a falat, vagy új követ rakatnánk le. Manapság pedig az ár sem lehet akadály, hiszen a luxus kiegészítő web áruházaktól, a legolcsóbb dekor boltokig, minden árkategóriában rendelkezésünkre állnak a termékek. Ha megfelelő helyeken keresgélünk, akár pár száz, vagy ezer forintból egy kis újdonságot csempészhetünk otthonunkba.

Fontos, hogy a különböző darabok egymással is összhangban legyenek. Így ne használjunk túl sok színt, vagy fémtípust, hiszen akkor zűrzavaros lesz a hatás. Válasszunk ki egy-két stílust, és attól ne térjünk el. Így egységes és rendezett hatást kaphatunk. A tárgyakat kombinálhatjuk is, ne csak egyedül árválkodjanak magukban. Kettes, vagy hármas csoportokban, magasság és forma különbségeket csempészve közéjük, egységes kompozíciót kaphatunk.

Én a szobámban a fekete, fehér és szürke színek uralkodnak. Ezt a monokróm hatást, mély fa használatával, és ezüst kiegészítőkkel ellensúlyoztam. Így kapva elegáns, letisztult mégis modern hatást. Ezzel együtt egy inspiráló és szemet gyönyörködtető otthont. A lakás falainak, és padlójának színének kiválasztásánál is törekedjünk a kevesebbre. Minél több árnyalat eltérés, annál rendezetlenebb az összhatás.

Persze így sem maradhatott el a kedvenc stílusirányzatom se a vintage, ami néhol vissza-vissza köszön még egyes helyeken. Így egy-egy dísztárgyban, vagy anyagban. Kézzel restaurált antik székeim pedig elveszik a modern, fehér szoba élét, téve azt otthonossá és stílusossá. Merjük felvállalni saját stílusunkat, hiszen ezek nélkül nem válik valóban az otthonunkká a szoba. A giccses porcelán macska, vagy angyal szobor is elhelyezhető egy modern otthonban, csupán meg kell találni a megfelelő helyét, és a mértékletességet.

A kiegészítők területén a lehetőségek tárháza végtelen. Hiszen legyen az egy képkeret, váza, gyertyatartó, lámpa vagy díszpárna, ezek az apró dolgok mindig rendelkezésünkre állnak, hogy feldobjuk velük a lakást. Ezek mellett a textilekkel is játszhatunk, egy puha szőnyeg, ágynemű, vagy párnahuzat, szintén könnyű módja hogy egy kis izgalmat csempésszünk az otthonunkba.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail