Divat,  Interjú

Interjú Krisztián Kőszegivel, a Mcmillan márka megalapítójával

A mai napon egy újabb fiatal, tehetséges tervezővel készített interjút hoztam el nektek, melynek keretein belül megismerkedhettek a nemrégiben alapított Mcmillan márkával. Kőszegi Krisztián elhivatottan vetette magát a ruhák világába is, hogy az általa jól ismert divat világában, immáron, mint tervező bontakozhasson ki. A fiatal márkát az izgalmas, mégis hétköznapokban hordható darabok jellemzik. Különleges megoldásaikkal, és anyaghasználatukkal szeretnének, kitűnni a magyar divat színterén. A szárnyát bontogató tervező első kollekciója is már elkápráztatta a közönséget, és mindenki áhítattal várja a legújabb darabokat. Modern, letisztult mégis üde formavilág pedig biztosan el fogja nyerni mindenki szívét.

A bloggerek világa hazánkban is végtelenül színes, így mindenki megtalálhatja köztük a maga szívéhez legközelebb eső inspirátorral. Pár hónapja volt szerencsém megismerkedni Krisztiánnal, akinek a személyisége rögtön magával ragadott. A férfidivat megismertetésével foglakozó blogger ugyan olyan lelkesedéssel és elhivatottsággal veti magát a divat világba, mint jómagam, ezért rögtön megtaláltuk a közös hangot. Ezért is esett rá választásom, hogy bemutassam őt nektek, és az általa megalapított Mcmillan clothing márkát. Ezen a beszélgetésen keresztül kalauzol el minket a divat szenvedélyébe, valamint a stílus fontosságába a mindennapokban.

1.       A divat maga az élet, ez egy bonyolult körforgás, ami a múltból meritkezik, viszont egy vízió a jövőt tekintve. Számomra a divat kifejezés, művészet, egy olyan világ ahol mindenki önmaga lehet.

2.       Egészen kiskorom óta tudom, hogy itt a helyem és a divattal kell foglalkoznom, de mivel vidéken nőttem fel, erre nem sok lehetőségem volt.

3.       Mióta felköltöztem Pestre számomra kinyílt a világ. Elkezdtem azzal foglalkozni, amivel szerettem volna, és úgy érzem, hogy megtaláltam a helyem. Először különböző könyvekből, magazinokból ismerkedtem meg a nagyobb és kevésbé nagy márkákkal, majd divatbemutatókra kezdtem el járni, ahol sok tapasztalatot szereztem a hazai tervezőktől. Majd kezdő Bloggerként tevénykedtem. 2017 nyarán elkezdtem gyakornoki munkámat Kata Szegedinél, illetve Schreiter Lilla stylistnál. Most saját márkám szárnyait bontogatom.

4.       A bloggerkedést pár éve kezdtem, de rájöttem, hogy ez, nem amit a későbbiekben tiszta szívvel tudnék csinálni. Bloggerként sok dolog foglalkoztatott. Hogy viszonyulnak hozzám? Van e jövőm a divatszakmában? De a legfontosabb az volt, hogy megtaláljam a divatszakmában a helyem. Sok jó visszajelzést kaptam, hogy más a blogom mint másoké és ezért olvassák, de nem éreztem magaménak.

5.       1 évvel ezelőtt pár barátommal beszéltük, milyen jó lenne egy közös márka, ma már ketten csináljuk.

6.       A legnagyobb nehézség az idő. Nagyon nehezen tudunk összehozni egy olyan napot, amikor egész nap csak a márkával tudunk foglalkozni.

7.       modern, városi, hordható

8.       A márka nevét a társam találta. Olyan nevet szerettünk volna, ami akár külföldön is megálja a helyét, de mégis minket jellemez.

9.       Többféle stílusú ruhát szeretnénk. Az a célunk, hogy minden stílusú és minden korosztály megtalálja a saját darabját.

10.   A közeljövőben szeretnénk boltot nyitni Budapesten, majd terjeszkedni az országban és külföldön.

11.   Rengeteg jó visszajelzést kaptunk és 2017 nyarán Mészáros Csabi barátunk a NYX FACE AWARDS győztese viselte Los Angelesben az egyik ruhánkat.

12.   Hétköznap viselhető anyagok lesznek jellemzők a következő kollekcióban, pazar kidolgozással és az apró részletek kiemelésével.

13.   Vidékre is szeretnénk terjeszkedni, hogy minden divatkedvelő ember számára elérhető legyen.

14.   Magyarországon az emberek nem olyan elfogadóak, mint más országokban. Az hogy nincs idejük és pénzük ezzel foglalkozni az csak egy kifogás, hiszen előtte nap össze tudjuk rakni másnapra az outfitünket, és a Fast Fashion cégeknél akciókór pár ezer forintból egy egész évre megvehetjük a darabjainkat.

15.   Egy részét el lehet sajátítani, ha nyitottak vagyunk az újra, folyamatosan figyeljük a különböző bloggereket és divatszakmában levőket, rengeteg dolgot lehet elsajátítani, de ha valaki nem tud egy ruhát viselni, de az outfitje tökéletes akkor az egész összeesik.

16.   A megjelenés és az ápoltság nagyon fontos a mai világban, hiszen ez alapján ítéljük meg az embert elsőre.

17.   Ha minden reggel kihozzuk magunkból a legtöbbet, még akkor is, ha rossz napunk van  ez által kapunk egy természetes magabiztosságot és sokkal eredményesebb napot tudhatunk magunknak.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail