Divat,  Interjú

Millaas Fashion, avagy interjú Szentirmai Mártával

(Fiatal tehetségek nyomában interjúsorozat)

A mai napon Szentirmai Mártával készített interjúmat hoztam el nektek, amelyben betekintést nyerhettek a tehetséges tervezőnő életútjába, mely végül a Millaas Fashion megalapításához is vezetett. Egy éves évfordulóját ünnepli a fiatal felfedezett által megálmodott divatmárka, amely egy nagyszabású, ünnepi kollekcióval örvendeztette meg a ruhák szerelmeseit, a születésnap alkalmából. A tervezőnő gyerekkori álmából születő márka, tündérmeseként valósult meg, valamint pillantok alatt elnyerte a divatimádók és a szakma elismerését. Az elegáns, kifinomult, nőies vonalat képviselő kreációk, tökéletes alternatívái az megszokott, hétköznapi daraboknak. A részletességig kidolgozott szépségekben benne foglaltatik Márta szakma iránti szenvedélye és a divat iránti elköteleződése. A legújabb kollekció bemutatásának alkalmával döntöttünk úgy, hogy jobban megismertetünk titeket az elkészült csodákkal. Íme tehát, a Millaas története, és a legújabb ünnepi kollekció eszenciája!

A divat világa, mikor ragadott magával? Mikor döntöttél úgy, hogy ebben az irányban szeretnél munkálkodni?

Gyerekkorom óta érdekelt a divat. Édesanyám már egészen baba korom óta csinosan öltöztetett, így a jó ízlést volt kitől örökölnöm. Később a gimnáziumi éveimben kezdtem komolyabban foglalkozni a divattal, már akkor nekiálltam több kollekciót is tervezni. A szalagavatós ruhámat is saját magamnak kreáltam.

Milyen utat jártál be a mai napig? Hol ismerted meg a szakma csínját-bínját?

Még csak 1 éves a márka, 1 éve végeztem kitűnő bizonyítvánnyal a Szitakötő kreatív suliban. Azonban a képzés előtt már részt vettem a 2014-es Marie Claire az év fiatal divattervezője pályázatán, valamint elkezdtem megvalósítani 1-2 tervemet. Később stylist gyakornokoskodtam is a Glamour magazinnál, valamint két nagy szabású divatbemutatón is túl vagyok, a budapesti DesignHét keretein belül a  DesignPécs-en, illetve  a DesignFashionPécs-en, amelyen több designer is részt vehetett, amelyet együtt alapítottuk a Szitakötő kreatív sulival a  városomban.

Mikor született meg a saját márka ötlete?

 2016 Decemberében született a márka, még nagyon friss a MILLAAS. Pont most van ebben a hónapban az egy éves születésnapja a márkámnak.  Az ötlet már gimnazista koromban megszületett, hiszen minden vágyam egy saját márka volt. Egy álmom vált valóra, az Édesanyám, Nagyapám és a barátaim segítségével, akik végig tartották bennem a lelket, hogy soha ne adjam fel az álmaimat.

Miről kapta a nevét? 

A Nagymamám nevéből született, stílusban ő is inspirált. ,,Milla” volt a beceneve, ebből született meg a MILLAAS.

Milyen üzenetet szeretnél átadni az alkotásaiddal?  

Maradjunk a rohanó hétköznapokban is nőiesek, csinosak és elegánsak. Ne féljünk megtalálni a ,,stílusunk esszenciáját”.

Milyen stílust képviselsz?

Romantikus, nőies stílus fűszerezve egy kis vagánysággal.

Melyek azok az anyagok, színek, amelyeket szívesen használsz?

 Az egyik kedvenc  anyagom a textilbőr. Kiváló minden alkalomra, dögös és elegáns egyszerre. Emellett, még szívesen használok tüllt, szatént, muszlint és jersey anyagokat. Színekben a MILLAAS-val a meleg árnyalatokat képviselem, illetve a nude, púderrózsaszínt és a fémes színeket.

Mi az a három szó, ami legjobban jellemzi a márkát?

Csinos, szexi és kifinomult.

Kiknek ajánlod a kreációidat?

Minden korosztályú hölgynek, mivel személyre szabottan is tervezek.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Szeretném, ha még többen megismernék és elismernék a  márkámat. Szeretném ha az országban és később külföldön is ismert lenne a MILLAAS. A következő évre a célom, hogy egy nagyszabású budapesti divatbemutatón is részt vehessek a márkával.

Milyen sikereket értél el eddig? 

Nekem a vásárlóim pozitív visszajelzései már hatalmas sikerélmények a számomra. Eddig két divatbemutatóm volt, de mind a kettő hatalmas sikerrel zárult. A DesignPécs-en és a DesignFashionPécs-en is.

Szerinted, miért van az, hogy manapság a nők nem mernek nőiesen öltözködni?

 A mai divat szerintem elkorcsosult. A férfiak nőiesen, a nők férfiasan öltözködnek. Persze rendkívül fontos dolog a kényelem, viszont úgy gondolom, alkalom adtán illene elővenni a csinosabb szoknyánkat vagy egybe ruhánkat egy magassarkúval és megmutatni milyen az ízig-vérig nő és nem melegítőben, oversize pulcsiban vagy sportcipőben lecsoszogni például a színházba.  Sok nő nem a saját ízlése szerint öltözködik, hanem olyan darabokat aggat magára, amit éppen a divat diktál és egyáltalán nem előnyös a számára, viszont ez a trendi, ebben nem fogják kinevetni a divatdiktátorok. Ebben mind közre játszik a fast fashion és a divatmagazinok is. Én személy szerint nem törődöm az olyan trendekkel, amelyek abszolút messze állnak tőlem. A lényeg, hogy megtaláljam a tökéletes harmóniát a ruhákkal, ami az ÉN stílusomat tükrözi.

Miért ajánlod alternatívaként a szoknyákat a nadrágok helyet?

 A szoknya sokkal előnyösebb a hölgyek számára, hiszen gyönyörű harisnyákkal variálható, sportosan és elegánsan egyaránt viselhető. Magasságtól és alkattól függően szép lábakat varázsol egy mini vagy egy midi, egy ceruza , vagy akár kör, loknis szoknya, szexivé, titokzatossá és csinossá varázsol.

Szerinted, hogyan lehet beleilleszteni a szoknyákat a mindennapokban? 

Legyen, akár bőrszoknya, tüllszoknya. vagy pliszírozott szoknya, tökéletesen mutathat egy blúzzal, inggel vagy egy csinosabb pulóverrel. Mivel itt a csizmák ideje, bátran viseljük őket szoknyákkal. Nagyon dögösen mutathat egy outfittben, egy jól választott harisnyával megkoronázva.

Hogyan hordhatunk szoknyát a hideg ellenére?

Vastag harisnya, necc harisnya, combzokni vagy térdzokni szuper választás lehet rövid bokacsizma ellenére is. Arra, viszont mindig ügyeljetek, ha nagyon fázósak vagytok, szerezettek be egy hosszú térdig érő kabátot, a hideg téli napokon ezzel viseljétek a szoknyát.

Mit üzennél a hölgyeknek?

Merjenek kiállni magukért és ne rejtsék el  a ,,NŐT” . Testesítsék meg a férfiak álmát, azt a Nőt, aki fel meri vállalni a nőies idomait és a  nőies stílusát. Találják meg a ,,stílusuk esszenciáját”.

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail