Divat

Akciók hava, avagy miért is jók a leárazások

 Ahogy véget ér a július és kezdetét veszi a szezon utolsó hava, a boltokat ellepik az akciót hirdető táblák rengetege és beköszönt a legnagyobb leárazás időszaka. Ilyenkor a boltok az elmúlt év összes megmaradt árukészletétől szeretnének megszabadulni, hogy helyet adjanak, a legújabb kollekcióknak, ezért a legtöbb darabot 50, vagy akár 70% kedvezménnyel is megkaphatjuk. Természetesen sokak számára ez mégsem olyan örömteli esemény, hiszen az akciókkal együtt jár a felfordulás, a tömeg és a fejetlenség. Ezért sokan úgy döntenek, hogy bár biztosan maguk is rátalálnának néhány különleges darabra, mégsem kockáztatják épségüket és a keresgélés időveszteséges perceit, hogy belevessék magukat a ruharengetegbe. A mai napon azonban elhoztam nektek pár okot, amiért érdemes mégis rászánni egy kis időt és energiát, mivel ezek a leárazások igen is sok jó dologgal várnak minket. Íme a 3 ok, amiért mi sem maradhatunk ki a jóból.
Régi álmok
Biztosan velünk is volt olyan, hogy a boltokat járva beleszerettünk egy csodálatos darabba, azonban az áruk miatt nem engedhettük meg magunknak azt a ruhát, vagy kiegészítőt. A leárazások a drágább ruházati vagy épp szépségápolási boltokat is érintik, így a régen áhított arckrém vagy méregdrága ruha, amit ott kellett hagynunk az üzletben, immáron egy csapásra elérhető közelségbe kerül számunkra. Ha tudatosan szeretnénk vásárolni, akkor mindenképp érdemes figyelni ezeket az akciókat, hiszen ezekkel rengeteg pénzt spórolhatunk meg magunknak. A high fashion boltok irreálisan magas árai sajnos nem a mindennapi ember pénztárcájához lettek kalkulálva, de ezekben az időszakokban mégis reálisabb árakon mi magunk is hozzájuthatunk a designer darabokhoz.
Különleges darabok
A hatalmas ruharengetegbe sok olyan dolog kerül, amely megmaradt, mert a kutyának se kellett. Azonban nem csak ilyen darabokkal találkozhatunk, hiszen van, amelyből egy-egy bizonyos méret marad meg, és legtöbb esetben ezek a legnagyobb és legkisebb méreteket jelentik. Ha igazán belevetjük magunkat a ruha halmokba és végignyálazzuk őket, biztosan találunk olyan darabokat, amelyek számunkra kincset érhetnek és csak ránk vártak. Legyen az egy különleges ruha, blézer vagy mintás gatya, ha beleszeretünk, és érezzük, hogy nélküle nem tudunk élni tovább, ilyenkor szívfájdalom nélkül adhatjuk meg magunkat a csábításnak. Ezekkel a különleges darabokkal feldobhatjuk a ruhatárunkat és kis furfangot csempészhetünk az öltözködésünkbe.
Örök divat
Persze a divatimádók a leárazásra csak annyit mondanak, miért kellene nekik olyan darab, ami már rég kiment a divatból. Ez azonban sok szempontból buta felfogás. Először is az alapdarabok, amelyek minden egyes szezonban változatlanok, ekkor olcsóbban kerülhetnek a birtokunkba és ezek sosem mennek ki a divatból. Legyen az farmer, alap póló, vagy téli meleg pulóver, ezekre mindig szükségünk van, és semmi bajunk nem lesz abból, ha nem a legutolsó trendeknek megfelelő árnyalatokban lépünk ki az utcára bennük. Másrészt a divat egy önmagába forduló kerék, amely mindig visszatér ugyanazokhoz a dolgokhoz. Így ha bele is szeretünk egy darabba, nem biztos, hogy az egy szezonnal később nem tér vissza újra a kifutókra. Természetesen sosem árt, ha úgy indulunk ezekre a bevásárló körutakra, hogy előtte megnézzük milyen fő divat irányvonalak lesznek a leghangsúlyosabbak az ősszel, és máris úgy válogathatunk a régi ruhák között, hogy azzal nem lőhetünk mellé.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail