Outfitek

Michal Negrin estélyi, avagy az esküvői megjelenés etikettje

Beköszöntött az esküvő szezon és egymást érik az egymásnak örök hűséget fogadó párok menyegzői. Legyenek azok rokonok vagy ismerősök, ebben az időszakban sokan kapunk meghívást a szerelem eme ünneplésére, hogy mi is elkísérjük az ifjú párt közös életük első napján. Ahogy minden eseménynek, úgy az esküvőknek is megvan a ruha etikettje, hogy vendégként, miben is illik megtisztelni a párt. A mai napon pedig egy kis segítséget szeretnék nektek ebben nyújtani, és ezen a különleges outfitten keresztül bemutatni, mit szabad, és mit nem viselni egy ilyen eseményen.

Az én mai választásom egy Michal Negrin estélyire esett, amin keresztül tökéletesen bemutathatom nektek az esküvőre való megjelenés alapvető kritériumait. Az egyedi kézzel készült darabok mindegyike maga egy látomás. A fekete és vajszín kontrasztja, a rózsa mintájával igazi vintage stílust idéz meg. Az elegáns estélyi, mint színével és mintájával tökéletes egy nyári esküvő esetén. Az átlátszó csipkebetét egy kis játékosságot csempész a ruhába, és sejtelmességével visszafogottan kihívóvá teszi azt. Mint hossza, mint vonalai nőies hatást keltenek, és bármely nyári esküvőre tökéletesen illeszkedhet. A Kazar fekete clutch pedig tökéletesen kiegészíti a ruhát, színében harmonizál a ruhával, és praktikus darab egy esküvő alkalmával.

De vajon mikre is kell odafigyelnünk, amikor mi magunk egy esküvőre vagyunk hivatalosak? Íme, a négy legfontosabb szabály, amit tartsatok szem előtt, ha esküvőre készültök!

1, Alkalomhoz illően

Az esküvő stílusát, és az elvárt megjelenést legtöbb esetben a pár már a meghívóban elénk tárják. Ebben az esetben nekünk csak követni kell az utasításokat, és az előírtaknak megfelelő ruha után nézni. Ezek alapján már tudhatjuk, hogy estélyiben, koktél ruhában kell-e mennünk az eseményre, vagy egy elegáns nyári ruha is megteszi-e. Ha odafigyelünk az utasításokra, akkor nem érhet minket az a kellemetlen helyzet, hogy alulöltözöttek leszünk az esküvőn, vagy épp túlöltözzük még a koszorúslányokat is. Minden esetben vegyük figyelembe a pár kérését, és tiszteljük meg őket azzal, hogy megadjuk mi magunk is a módját ennek a csodás ünnepnek. Minden esetben öltözzünk alkalomhoz méltóan, és vegyük elő a szekrény mélyéről a legszebb ruháinkat. Hiszen senki se akarná, hogy valaki az esküvői képeken farmerben és tornacipőben, vagy shortban és papucsban feszítsen. A megfelelő ruhához pedig a megfelelő kiegészítőket használjuk, ne rontsuk el az összképet egy oda nem illő darabbal. Lábbelinek előkerülhetnek a legszebb, féltve őrzött magassarkúink, amit eddig sehova nem mertük felvenni, és tartózkodjunk a nyitott papucsoktól és saruktól.

2, Kivágás és hossz

Bármelyen elkeseredettek legyünk ezen a napon, hiszen az egyik volt osztálytársunk, vagy legjobb barátnőnknek bekötik a fejét, amíg mi hajadonon tengődünk, akkor sem szabad megfeledkezni a jó ízlés határairól. Hiszen a helyes agglegények megszerzéséhez, nem biztos, hogy a legjobb választás egy mélyen dekoltált, vagy épp rövid ruha. Ezek a darabok nem javallottak egy ilyen meghitt eseményen, hiszen a nagymamák és rokonok nem fognak éppen jó szemmel nézni ránk. Egy hosszabb, testhez simuló, mégis elegáns darab sokkal megfelelőbb egy ilyen alkalomra, és mégis szexi és nőies hatást kelthetünk benne. Emellett azt is figyelembe kell vennünk, hogy ha templomi esküvőre is hivatalosak vagyunk, ott nem szabad fedetlen vállal és kivillanó combokkal megjelenni. Ebben az esetben legyen nálunk egy kendő, vagy kis boleró, amivel a szertartás ideje alatt magunkra teríthetünk.

3, Szín

Amikor egy esküvőre megyünk, fontos az is, milyen színű ruhát választunk magunknak. Ezeken az eseményeken elrugaszkodhatunk a mindennapoktól, és színes mintás ruhák után is könnyű szívvel nyúlhatunk. Ami azonban fontos ebben az esetben, hogy ne vigyük túlzásba, így ha színes ruhát választunk, ne a szivárvány legélénkebb színeiből válasszunk, valamint a minták esetében nem feltétlenül jó egy harsány választás. Fontos, hogy a szertartáson és a vacsorán ne minden szem ránk szegeződjön, mert a napra lehet nézni, de a ruhánkra nem. Minden esetben figyeljünk oda, hogy egy határt ne lépjünk túl. Ami viszont teljességgel tiltott, az a fehér szín használata, ez egyfelől illetlenség, másrészt balszerencsét is okoz egy esküvőn. A fehér a menyasszony színe, és elég ferde szemmel néznének ránk, ha el szeretnénk orozni a figyelmet a menyasszonyról ebben a színben. Amit viszont sokan nem tudnak, a fekete is tökéletes választás lehet, mert bármennyire a gyász színe, egy esküvőn mégis elegáns és jó választás lehet.

4, Kiegészítők

A kiegészítők egy esküvő esetében a legjobb barátaink lehetnek, hiszen még alkalomhoz illőbbé varázsolhatják a szettünket, valamint fel is dobhatjuk vele azt. Fontos, hogy minél kisebb darabokat válasszunk táskák esetében, így egy clutch vagy egy színház táska lesz a megfelelő választás. Tartózkodjunk a nagy pakolós daraboktól, hiszen azok nem illenek egy ilyen nagy eseményhez. Ha mégis sok dologra van szükségünk, akkor azt hagyjuk a kocsiban vagy a ruhatárban. Ne feledkezzünk meg az ékszerek erejéről sem, és most végre elővehetjük azokat az elegáns nyakékeket és kiegészítőket, amelyeket a hétköznapokon nem tudunk viselni. A kalapokról se feledkezzünk meg, hiszen a nyári esküvők egyik tökéletes kiegészítői. Nem csak fennkölt és kifinomult hatást kelthetünk bennük, de ha szabadtéren van az esküvő, a tűző naptól is megvédhet minket. Egy tökéletesen megválasztott darabbal feldobhatjuk még a legunalmasabb ruhánkat is.

Eliza

Fotó: Bodnár Zsófi

Ruha: Michal Negrin

Cipő: Kazar

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail