Divat

Alternatívák a divatban

A divat önkifejezés. A ruhák és kiegészítők segítségével kifejezhetjük önmagunkat. Egy jól megválasztott ruha segítségével felvihetünk magunkra minden érzelmet, hangulatot, stílust, ami minket jellemez. Azonban sokak eltévednek a ruhák és márkák rengetegében, és nem találnak önmagukra benne. Egy tökéletesen eltalált szett feldobhatja a napunkat, és egy egy új darab pedig örömet csempészhet a napunkba. A blog sok szempontból arra épül, hogy mindenki számára segítsen ebben, és inspirációt nyújtson. Szeretnék segíteni, hogy a ruhák rengetegében ti megtalálhassátok azokat a darabokat amelyek valóban titeket jellemez, és egyben jól is érzitek magatokat benne. Ebben pedig boltok ezrei áll a rendelkezésetekre. Íme pár tipp, hogy mire érdemes figyelni, és hol, mit érdemes megvenni!

Anyagiak

Először is vessük fel az első buktatót. A pénz sok számára akadályt jelent, és úgy gondolják a divat nem megfizethető. Sosem mernek bemenni egy drágább üzletbe, még körülnézni se, nehogy elcsábuljanak. Azonban a divat nem függ a pénztárcánk méretétől. Fillérekből is megtalálhatjuk azokat a darabokat, amelyekkel feldobhatjuk a mindennapjainkat, és aki megteheti milliókat is költhet egy-egy darabra. Mindenki a saját lehetőségeihez mérten vásárol. Higgyétek el, a divat megfizethető. Csupán tudni kell, hol keresni!

Fast fashion

Elsősorban a fiatalok számára a fast fashion boltok termékei elérhetőek a legkönnyebben. Ezek természetesen követik mindig a divat alakulását, és arra reagálva hoznak ki termékeiket, így leegyszerűsítve és tömeggyártásra kész kollekciókat tárnak elénk. Azonban ennek az elérhető divat termékeknek van egy hátulütője, hogy mivel tömegtermék, ezért a darabokkal szembe találkozhatunk az utcán. És nincs is kellemetlenebb érzés, amikor a kedvenc újonnan vásárolt ruhádból már három sétált szembe. Ha az embereknek nem lenne maghatározó egyéniségük, akkor mindenki ugyan úgy nézne ki, de ez a mi világunkban nem működőképes. Mindenki szeretne kitűnni valamilyen módon a tömegből és felhívni a figyelmet arra, hogy mi is itt vagyunk. A fast feshion boltok sajnos nem teszik lehetővé a fantáziát és az egyediséget, és ilyenkor kell nekünk furfangosnak lenni. Azonban a öltözködésnek is megvan az alapja, amire építkezni lehet. Alap darabok terén ezek a boltok ideálisak, hiszen jó áron lehet hozzájuk jutni, és ezeket a darabokat millió permutációban lehet hasznosítani. Így tökéletes alapot ad egy csodás vár felépítésére.

Magyar divat

Sokan ódzkodnak a magyar divattervezők termékeitől, vagy egyszerűen nem ismerik őket. Persze itt sem kell túlzásba esni, nem kell, hogy minden egyes darab nagy tervezők keze munkája legyen, de egy egy darabbal szintén feldobhatjátok a ruhatáratokat. Ha rátaláltok a stílusotokhoz illő tervezőre, az szerelem lesz első látásra, és azután sosem fogtok elválni egymástól. Mert a magyar tervezők nagy tehetségek, és mindenki megtalálhatja benne önmagát. Csak merjetek kísérletezni. Néha érdemes rászánni kicsivel több pénzt. Ha végiggondoljátok, csak egy kicsivel többért már egy egyedi darabbal lennétek gazdagabbak, ahelyett, hogy megvennétek egy fast fashion bolt tömegcikkét. Ezek a termékek garantáltan nem fognak veletek szembe jönni, emellett jó minőségű, tervezői darabok. Szempont lehet az is, hogy hazánk tehetségeit részesítsük előnyben, a külföldiekkel szemben.

High fashion

A divat nem azt jelenti hogy vakon követjük a sztárokat és a legújabb trendeket. Hiszen azok nem mi vagyunk. Nem azt jelenti, hogy nekünk minden nap luxus divatmárkák legújabb kollekciójában kell villogni. Azonban inspirálódhatunk a nagy márkák által kihozott kollekciókból és átalakítjuk azt magunkévá. Luxus divatcégek termékei nem mindenki számára elérhetők. De figyelembe kell venni, hogy a több pénz jobb minőséggel jár. És mint minden nagyobb cégnél, minden szezon végén hatalmas akciókkal várják a vevőket, így még több réteg számára válnak elérhetővé a termékeik. Merjetek bemenni, hiszen, egy ilyen akció során, szinte olyan áron juthattok néhány termékhez mint a fast fashion boltokba. Amíg egy olyan termék egy szezont bír ki, addig egy drága márka terméke életed végéig melletted maradhatnak.

Rendelős oldalak

A rendelős oldalak manapság nagyon felkapottak lettek, és egyre több áll a rendelkezésére a vásárlóknak. Ezeken a helyeken nagyon különleges és egyedi darabokat találhattok, amiket Magyarországon nem tudnátok megtalálni. Ezek közepes áron érhetők el, de itt is sokszor vannak akciók. Sokkal kényelmesebb, hiszen otthonról se kell kimozdulnunk egy egy csodás darabért. A hatalmas választékban való kutatást pedig nagyban megkönnyítik a ruhák modelleken való bemutatás. Így akiknek problémát okozott mindig is, hogy a vállfákon lógó ruhákat nem tudja elképzelni felvéve, az itt megtalálhatja a problémára a gyógyírt. Pár hátulütője mégis van, hiszen néha a rendelt termékek hónapokig nem érkeznek meg, és mivel nem tudjuk felpróbálni a termékeket, így a méret hiba léphet fel, amit nagyon sok utána járással ,vagy sehogy sem lehet orvosolni. Ezen kívül, nagy gond az is hogy egy egy termék a modellen és profi fotókkal nagyon jól mutat, de megérkezve nagy csalódást okoz nekünk. Ha ilyen módon szeretnétek vásárolni nézzetek utána a visszajelzéseknek, hogy a cég biztosan megbízható-e.

Örökölt darabok

A nagymama szekrényében talált sál, vagy anyukád fiókjából előhúzott kardigán, mind olyan dolog ami nem csak pénzkímélő módszer, de mégis egyedi darabokkal bővítheted a repertoárt. És higgyétek el, a retró sosem megy ki a divatból, és mindig tökéletes összhangot tud alkotni egy modern, és egyszerű szettel. Persze nem azt mondom hogy nagymamának öltözzetek, de ne féljetek a régi dolgoktól sem. Egy egy darabbal egyediek és stílusosokká válhattok.

Textil áruházak

A ruhaáruházaknak egy olyan fajtája ez, ahol fillérekért juthattok hozzá ruhákhoz. Ide tartoznak azok a boltok is amikben roskadozó asztalokon és állványokon sorakoznak a párszázas ruhák. A textil áruházak, és tömeg termékek, sajnos sok hátulütője van. Az árak alacsonysága a termékeken is látszik, így sem szabásban sem anyagában nem jó választás. Ezek a termékek pedig hamar tönkre is mennek. Természetesen itt is rá lehet találni egy-egy alapdarabra, amivel kiegészíthetitek a ruhatáratokat, azonban figyelembe kell venni, hogy rövid élettartalma miatt érdemesebb hosszútávon egy fast fashion boltban körülnézni.

Second hand

Sokan ódzkodnak a használt ruháktól, hiszen más levetett dolgait nem szívesen hordja az ember. Azonban nagyon sok olyan hely van, ahol teljesen új, még címkés dolgokat lehet vásárol, ami még biztosan nem használt egy ember sem. Ezek között a dolgok között sokszor találhatunk rá kincseket. Természetesen ez azonban időráfordítást igényel, hiszen a hatalmas mennyiségű ruha átnézése igen fárasztó. Emellett néhány használt ruhabolt elszállt az áraival és néha ugyanannyiért árulják a darabjaikat, mint egy újonnan vásárolt darab. Ilyen helyeken pedig nem csak használatlan, címkés, márkás darabokra találhatunk, hanem olyan kiegészítőkre a mai divatnak megfelelően bele tudunk illeszteni az öltözködésünkbe. Természetesen, mint mindenhol, itt is vannak akciók. Legtöbbször új áru érkezése előtt kiszórják az egész készletet. Ilyenkor pedig pár száz forintból, egész ruhatáratokat lecserélhetitek.

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail