Divat

A tökéletes melltartó

A tökéletes melltartó megtalálása igen nehéz feladat a nők számára, és néha évekbe is telik, amíg rátalálunk egy igazán kényelmes darabra. Sokan nem a megfelelő méretet és kosarat hordják, ami nem csak kényelmetlenséget okoz viselőjének, de egészségügyi szempontból sem segíti a mell súlyának megtartását. Legrosszabb esetben pedig kényelmetlenséget és fájdalmat is okozhat egy rosszul választott darab, miközben a megfelelő darabokra találva, meg se érezzük, hogy viselünk valamit a ruha alatt. Ezért is fontos, hogy tisztában legyünk saját méreteinkkel, és azzal mire kell odafigyelni a boltok polcai előtt válogatva. Ezért elhoztam nektek pár szempontot, amik alapján Ti is megtalálhatjátok a nektek megfelelő darabot.

Kosár

A megfelelő kosárméret megtalálása azért is fontos, hogy a melltartó ne nyomja sehol a mellet, mert az egészségügyileg károsíthatja a szöveteket. A megfelelő méret pedig a kényelem mellett, tartást is ad kebleinknek és szép formát kölcsönöz nekik, amellyel minden férfi utánunk fog fordulni az utcákon. Fontos, hogy a kosár a mell alá érjen, alóla és felette se bukjon ki a kebel. Az sem megfelelő, ha nagyobb számot választunk, hiszen ilyenkor a kosár eláll a mellünktől, és nem fedi azt kellőképpen. Ilyen esetben fordulhat elő, hogy felülről beláthatnak a pólónk alá és kivillannak a bimbók. Mindenképp próbáljuk megtalálni a kebleinkre legmegfelelőbb kosarat, és akkor a megfelelő hatást tudjuk elérni. Ha két méret egyike se passzol teljesen, érdemes kisebb körmérettel rendelkező változatot felpróbálni, mert néha kis mértékben a körméretet is befolyásolja a kosár mérete.

A megfelelő körméret.

Sokan tévesen hiszik azt, hogy a méretezésben a mell alatti méretet kell nézni a melltartó választásánál. Azonban a szám nem azzal a mérettel egyezik meg, hanem a mell alatti körméret és a mellbőség átlagával. Így természetesen sok esetben sokkal nagyobb méretre van szükség, mint amit alapvetően gondolnánk. A körméret tökéletes eltalálása pedig nagyban segíti a kényelmet, hiszen így nem vág be a pánt sehol, hanem tökéletes kényelmet és tartást biztosít. Fontos, ha túl laza, akkor nem fogjuk tudni elérni az igazi szemet gyönyörködtető hatást, valamint a súly eloszlása miatt sem szerencsés választás. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor mindenképpen próbáljunk meg több méretet is, és a legjobban igazodó mellett döntsünk.

Pántok

A melltartó elsődleges dolga a mellek súlyának elosztása, hogy a súly ne előre húzza a gerincet, hiszen az rossz tartást okoz. Ha hatalmas keblekkel rendelkezünk, és megtaláljuk a tökéletes melltartót, akkor többet nem lesz gondunk a hátfájással és a görnyedt tartással. Fontos azonban a pántok mérete is, hiszen ha túlságosan meghúzzuk, akkor szintén kényelmetlen érzést érünk el, ha pedig túl gyengék, akkor nem érjük el a megfelelő tartást. Minden esetben keressük meg a középutat, amiben kényelmesen érezzük magunkat, de a mellek is megfelelően felemelkednek. Ebben az esetben megvalósul a mellek megemelése és tartása, valamint nem mélyed a bőrünkbe sem a pánt.

Forma

A nyári szezonban, de akár egy nagyobb eseményen a ruhából kivillanó melltartó pánt vagy hátrész mindig is bonyodalmat okozhat. Hiszen a nem megfelelő melltartó nem mutat esztétikusan egy csinos ruha alatt. Fontos hogy az adott ruhához rendelkezzünk hozzá megfelelő formájú melltartóval is. Manapság szerencsére a boltok polcain rengeteg permutációját megtalálhatjuk, ami bármely fajta ruhához tud idomulni. Így a pánt nélküli melltartó tökéletes egy ejtett vállú ruhához, a nyakba akasztható változatok pedig a hát kidobósokhoz. Az évben pedig egy különleges újítással megérkeztek a pánt és hát nélküli verziók is, amik ragasztó segítségével tapadnak a bőrhöz és segítenek a mell megfelelő megemelésében, miközben diszkréten bármely furfangos ruha alatt hordhatjuk.

Optikai csalás

Sokan várják a melltartótól a csodát, hogy a kis mellükből hatalmas kebleket varázsoljanak. Természetesen manapság nagyon sok olyan melltartó áll a kisebb mérettel rendelkezők számára, hogy egy kicsit csaljanak méreteikbe, de érdemes odafigyelni, hogy ne essünk túlzásokba. Bármennyire is szeretnénk nagyobb melleket, akkor se vásároljunk a mellünknél nagyobb melltartót, mert néha pont az ellenkező hatást érjük el vele. Egy nagyobb méretben talán elállhat a mell, és még kisebbnek tűnhet, ezzel szemben a megfelelő méretet választva szépen kihangsúlyozva és domborodva pont tökéletes hatást érünk el. A pushup-os verziók esetében pedig figyeljünk oda, hogy ne nyomják a mellünket a szivacsok, hiszen az is káros hatással lehet a szövetekre. Bármennyire is látványos hatást kelthetnek, néha jobb, ha egy enyhébb kivitelűt választunk magunknak. Minden esetben legyünk tisztában méreteinkkel, és ennek megfelelően válasszunk.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail