Hajápolás,  Szépségápolás

Hogyan éljük túl a nyarat hosszú hajjal!

Akinek igazán hosszú haja van, az tudja a nyári melegben a legnagyobb szenvedést, nem mást, mint saját hosszú fürtjeink tudják okozni. A hosszan leomló hajzuhatag, bár az egyik legszebb frizura mind közül, de rengeteg szenvedést és bosszúságot tud okozni. A mai napon elhoztam pár tippet nektek, amivel én magam túl szoktam élni a nyári meleget, és mégis megmaradnak azok a loknik.

Gumik, csattok

Az első dolgom, amikor hazaérkezem, hogy megfogom a hajgumimat és abban a minutumban felrakom a hajamat kontyba. Legyen tél, vagy nyár, ez az egyik legjobb érzés, hogy a mindenütt ott levő hajszálak, és a nyakamra, vállamra nehezedő haj érzése eltűnik. Bár semmi pénzért nem válnék meg hosszú hajamtól, mégis nagyon sok időt és ápolást igényel, és sok kényelmetlenséggel jár. A hajgumik csattok nagy barátaink, mert bár nem esztétikusak, mégis egy időre segítséget nyújtanak nekünk. Ha valamit dolgozunk, tanulunk, takarítunk egyébként sem szerencsés, hogy egy méter haj lóg össze-vissza. Ha kilépünk a forróságban, mint egy bunda takarja nyakunkat és vállainkat, és alatta egy kazánként ontja a meleget. Így a végeredmény nem egy szép frizura, csak egy izzadságtól nedves haj, és egy melegtől felpaprikázott mérges arc.

Olló

Ez nem azt jelenti, hogy meg kell várnunk hosszú fürtjeinktől, de a nyár kezdetén érdemes ellátogatni a fodrászhoz, hogy pár centitől szabadítson meg minket ebben a melegben. Ettől kicsit felfrissül a haj, és a nehézségéből is veszít kicsit. Így már könnyebben tudjuk elviselni a forróságot. Ne feledjétek azonban, nem csak nyár elején érdemes vágásra menni, mivel a hosszú haj a klóros medencék vizétől, a tenger sójától, és a naptól kiszárad és töredezik. Ha nem szeretnétek, hogy a hajatok minősége romoljon, akkor nyár végével is érdemes megszabadulni az elhalt hajvégektől. És sose feledjétek, az a pár centi hamar visszanő, nem érdemes félni tőle. A fodrász a barátunk!

Frizura

Mi, hosszú hajúak szeretjük megmutatni a hajunk szépségét a maga valójában, ezért nem szeretjük a különböző frizurát, megoldásokat, mivel úgy nem igazán érvényesül. Azonban a nyári meleg tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy mi is belevessük magunkat a különböző fonatok, kontyok és frizurák elkészítésének módszereibe. Hiszen ezek segítségével szintén eltűntethetjük, vagy épp csökkenthetjük a ránk nehezedő haj mértékét. Egy tökéletesen kivitelezett frizura, elegánsabb és kifinomultabb hatást is kelthet. A konty a nyári szezon egyik legjobb megoldása a hosszú hajjal rendelkezőknek, főleg ha rendelkeznek hajfánkkal. Ezzel a kis eszközzel csodás frizurát lehet kanyarintani egyszerűen, és még különböző virágokkal, vagy egyéb fesztivál kellékekkel fel is tudjuk dobni.

Végső elkeseredés

Ha pedig egyik módszer sem válik be, és tocsogó hajjal kell mindenhova elmenni és hazatérni minden áldott nap, akkor egyetlen utolsó megoldásként: maradjatok otthon! Állítsátok a légkondit, vagy centrifugát magatokra, és élvezzétek, ahogy a hideg szél a hajatokat elfújja, vagy csobbanjatok be egy kád hideg vízbe, vagy medencébe, és minden gondotok elszáll.

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail