Smink,  Szépségápolás

A tökéletes rúzs kiválasztása

Minden nő a tökéletes rúzsra vágyik, azonban megtalálása nem könnyű feladat. Néha pedig a keresés közben évek telnek el, de akkor sem lelünk rá a nekünk megfelelő darabokra. Az egyik kenődik, a másik nem fed, a harmadik nem áll jól, a negyedik úgy rossz, ahogy van. Sok kidobott pénz és használhatatlan termékektől roskadó fiókok árán sem találunk rá az igazira. De vajon honnan is tudhatjuk, hogy az adott termék valóban be fog-e válni nekünk, és nem landol ez is a kukában? Hogy segíthessek nektek meghozni a döntést, úgy döntöttem, elhozom Nektek azokat a szempontokat, amik alapján még azelőtt eldönthetitek, valóban az e a tökéletes rúzs, hogy egy vagyont költenétek rá.
 
Minőség
 
Sajnos a minőség az egyik legmeghatározóbb szempont, ha megfelelő, jól használható rúzst szeretnénk vásárolni. Az olcsó termékek legtöbbje nem biztosít megfelelő fedést, és tartóssága is maximum a felkenés utáni tíz percre korlátozódik. Ezért fontos a megfelelő márka megtalálása, és sajnos ebben az estben kicsivel több pénzt kell rá áldoznunk, hogy valóban azt az eredményt kapjuk, amit szeretnénk. Sajnos a sminkek világában fokozatosan igaz az, hogy az ár növekedésével a minőség is arányosan növekszik. Ha viszont rászánjuk magunkat, hogy nagyobb márkától vásároljunk, biztosak lehetünk abban, hogy ezek a termékek sokkal tovább kitartanak, és meg leszünk elégedve a végeredménnyel.
 
Tartósság
 
A rúzs egyik kritériuma a tartósság. Az az idő, amely alatt biztosan az a látvány fogad minket, mint amikor felhelyeztük. Ha rossz a termék, a rúzs elkenődik a legkisebb mozdulatra is vagy a száj kicsi ráncain keresztül elfolyik. Ha mindenképpen tartós rúzst szeretnénk, ami egész nap a helyén marad, akkor érdemes körülnézni, hiszen már rengeteg direkt erre a problémára kifejlesztett darabot is találhatunk. A csókálló rúzsok semmilyen fizikai hatásra sem maszatolódik el, néha még az arclemosó sem képes lerobbantani. Ezért fontos, ha meg szeretnénk venni egy terméket, ki kell hogy próbáljuk, és nem máson, mint a kezünkön. Rakjunk fel egy kis csíkot a kézfejünkre és utána nézelődjünk a bevásárlóközpontban, vagy vásároljunk be a közértben. Ennyi idő alatt minden hatás éri majd ami a szánkat is érné alap esetben, és megmutatkozik, melyik is az, ami igazán tartós.
 
Szín
 
Márkánként több száz színnel találkozhatunk a boltok polcain, és ezek közül nagy feladat választani. Nagyon sok színelméleti meghatározás van, ami alapján eldönthetjük, hogy melyik színek állnak jól, de ezeket egy évtized kibogarászni. Ezért a legegyszerűbb módszer, hogy az adott szín valóban illik-e hozzánk, hogy a kiválasztott árnyalatot felrakjuk a szánkra és megnézzük, hogyan viszonyul hozzá a fogunk színe. Ha sárgábbak lesznek tőle, mint alap állapotban, akkor az nem a mi árnyalatunk, ha viszont ragyogó fehérré varázsolja őket, akkor az a tökéletes szín számunkra. Ezzel a kis trükkel órákat, sőt éveket lehet spórolni magunknak a nagy keresgélésben.
 
Anyag
 
Manapság szinte minden állagban megtalálhatjuk a rúzsokat, a klasszikus kenősöktől a modern folyékonyakig. Mindenki más típust preferál. A klasszikus anyaggal rendelkezők precízebb és időigényesebb felhelyezést igényelnek, és használatához szájceruza alkalmazása is ajánlott, azonban tökéletes és precíz hatást lehet elérni velük. Ezzel szemben a folyékony rúzsok feje sokkal könnyebb használatot tesz lehetővé, így könnyebben és gyorsabban lehet vele dolgozni. Azonban a folyékony rúzs sok esetben hagy maga után a szájon ragacsos érzetet, ami miatt nem mindenki számára kedvelt. Ahhoz, hogy megtudjuk, melyik anyag áll hozzánk a legközelebb, próbájuk ki ajkainkon is. Ha egy kis időt várunk, akkor érezhetővé válik, hogy valóban a megfelelő állagú rúzs-e nekünk.
 
Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail