Divat

Hogyan öltözz a testalkatodhoz?

Amikor a divatra gondolunk, akkor a szebbnél-szebb ruhák és kiegészítők jutnak az eszünkbe. Azonban a divat és az öltözködés ismerete nem itt kezdődik, hanem saját magunknál. Ahhoz, hogy divatosan öltözködhessünk, és tudjuk, az adott ruha jól állna-e nekünk, és jól éreznénk magunkat-e bennük, ismernünk kell saját testünket és természetesen stílusunkat is. Ha ezekkel nem vagyunk tisztában, akkor hiába vesszük meg a legújabb trendi darabokat, lehet, hogy csak egy újabb felesleges darabbal gazdagodunk, amely a szekrény aljában kuporog majd örök időkig. A nők az évezredek alatt mindig is elégedetlenek voltak a testükkel, és még a legtökéletesebb adottságokkal rendelkező nők is találnak valamit magukon, amivel elégedetlenek. Bár a női test ideálja változott, de mindig akadtak olyanok, akik mindenáron változtatni szerettek volna idomaikon. De legyen a divat a husi vagy a vékony, egy biztos: a saját testi adottságainkon nem változtathatunk. Azonban, ha tisztában vagyunk vele, melyik típusba is tartozunk, máris könnyebben fogadjuk majd el testünket, és találjuk meg a megfelelő ruhadarabokat, amikben jól érezzük magunkat. Ezért ma elhoztam nektek az öt fő női testalkat típust, amiből megtudhatjátok, Ti melyikbe tartoztak, és mit vegyétek figyelembe az öltözködéskor!

X, vagyis a homokóra

Ez a testalkat a legideálisabb női testalkat, és ez az, amiről minden nő áhítozik. Ekkor a váll és a csípő egy vonalba esik, és a derék sokkal beljebb esik a kettő vonalától. Ezzel az alakkal rendelkező hölgyeknek szinte minden jól állhat, csak arra kell figyelni, hogy ne hangsúlyozzák túl az egyik vagy másik részletet, hogy a homokóra optikailag torzuljon. Ha még jobban ki szeretnék hangsúlyozni adottságaikat, nekik a testhez simuló ruhák remekül passzolnak. A derékra helyezett hangsúllyal pedig még jobban kiemelhetik alakjukat.

I, azaz a banán alkat

Ebbe a testalkatba tartozó hölgyekre jellemező, hogy a váll és csípőjük vonala egybe esik, de a homokórával ellentétben itt a derék teljesen egyenes, és egy vonalba esik a másik kettővel. Ezáltal egy egyenes alkatot kapunk, ami kicsit szögletes hatást kelt, így atlétikus vagy kislányos hatást kelt. Az ilyen testalkattal rendelkező hölgyek számára a legnagyobb trükk az, ha olyan ruhákat választanak, amelyek a vállat és a csípőt nagyítják. Ezek a ruhák lehetnek ráncoltak, denevér ujjas felsők, buggyos gatyák. A cél pedig a nőies jegyek hangsúlyozása.

A, azaz a körte

A nők nagy százaléka tartozik ebbe a kategóriába, és sokak szerint ez az egyik legnőiesebb alak is egyben. A legtöbb ilyen testalkattal rendelkező hölgy, sokat tesz azért, hogy változtasson az alkatán, de se a fogyókúra, sem a testmozgás nem nyújthat segítséget ebben az esetben. Ezeknek a hölgyeknek a csípőjük kijjebb helyezkedik el a válluk vonalánál, így a csípő és fenék tájékon erősebbek. Optikailag úgy csalhatunk, ha a vállakat hangsúlyozzuk ki, puffos, vagy fodros vállrésszel, vagy a vállak szabadon hagyásával. Így kiegyenlíthetjük a csípő és váll rész közti különbségeket. Kerüljük a csípő hangsúlyozását.

O, azaz az alma

Az alma domborulatokkal rendelkező hölgyek csípője telt, vállaik gömbölydedek, és derekuk csekély. Ezeknek a hölgyeknek a cél: elvenni a hangsúlyt a deréktájékról. Ezt legkönnyebben laza ruhákkal és aszimmetrikus mintákkal érhetjük el a legkönnyebben. Kerüljék a testhez simuló darabokat, hiszen azok előnytelen módon emelik ki a testalkatukat.

V

Ezzel az alkattal rendelkező hölgyek kicsit sportosabb vonallal rendelkeznek. A váll szélesebb a csípőnél, emellett a derék sem számottevően keskenyebb a csípőnél. Célunk tehát a csípő kihangsúlyozása. Ez a kissé férfias testalkat azonban könnyen orvosolható. Hangsúlyozzuk a csípőnket, és ezt legkönnyebben szoknyákkal érhetjük el. Egy pörgős szoknya és máris kész a homokóra. Emellett fontos, hogy ne hangsúlyozzuk a vállakat, így a szabadon hagyott vállak nem előnyösek ezeknek a testalkattal rendelkezőknek.

 

Sose feledjétek, az önbizalom öltöztet a legjobban. Bármilyen testalkattal rendelkeztek, lényeg, hogy fogadjátok el önmagatokat úgy, ahogyan vagytok, mert így vagytok tökéletesek. Ha ezt megteszitek, és a megfelelő ruhákat választjátok magatoknak, akkor Ti magatok lehettek a legszebb és legcsinosabb nők a világon. Sose feledjétek, nem ti vagytok túl vékonyak, vagy ducik, hanem a ruha nem a megfelelő választás nektek.

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail