Smink,  Szépségápolás

10 smink baki, amiket soha ne kövessetek el, ha jót akartok magatoknak!

Sminkesként rengeteg furcsasággal találkozom nap, mint nap az utcákon. Az otthoni sminkeknek megvannak az árnyoldalai is. Természetes, hogy nem mindenki sminkmester, és ezért az otthon elkésztett sminkek nem úgy néznek ki, mintha kilépnénk egy sminkszalonból. Azonban néhányan olyan bakikat követnek el, amivel komikus hatást keltenek és okoznak a szembejövők számára vidám perceket. Ahhoz, hogy Ti ne fussatok bele ilyen hibákba, tisztában kell lenni pár alapszabállyal a sminkelés terén. Ezért most megosztok veletek pár titkot, miket kell még indulás előtt lecsekkolnotok a tükörben, nehogy Ti is kellemetlen helyzetbe kerüljetek az utcán.

1, Pirosítás

A pirosító és a csontosító az arccsontunk kiemelését szolgálja, és ezáltal az arc vékonyítását. Ha viszont rossz helyre tesszük, azzal pont ellentétes hatást érünk el. A legviccesebben tud kinézni az, ha valaki a pirosítót a legkülönbözőbb helyekre helyezi fel, kivéve oda, ahova kéne. Ha valaki eltéveszti a helyét, egy részről irtó csúnya, másrészt egy duci bohócnak a képét formálja meg önmagán. A megfelelő hely az arccsont vonala, ami a fül tövétől a száj sarkát összekötő képzeletbeli vonalon fekszik. Figyeljünk, hogy a vonal alá ne kerüljön, és az orcára sem.

2, Szemöldök

Az arc egyik legmeghatározóbb rész a szemöldök. Ezért is egy hatalmas nagy baki, ha valaki rosszul szedi ki, vagy épp a tetoválás rosszul sikerül. Legyen vastag vagy vékony, nehéz megtalálni a tökéletes formát, mégis sokan nem kérnek szakértői segítséget, hanem otthon nekivágnak a feladatnak. Ezért is van az, hogy az utcákon annyi rémes szemöldökkel büszkélkedő hölgy flangál. A szemöldökön belül pedig a legnagyobb rémtett, amit elkövethetnek, a mű szemöldök. Ezek azok a tetovált csodák, amiket egynapos képzésen megtanul, tetoválásra jogosult kozmetikusok végeznek. A végeredmény elriasztó, és bűncselekmény a jó ízlés ellen. Mindig vigyázzunk, hogy a megfelelő személyhez forduljunk, és akkor is törekedjünk a természetes hatásra.

3, Rúzs a fogakon

A legnagyobb sminkbaki, amit valaki elkövethet, a fogakra ragadt rúzs. Talán nem is azért számít akkora nagy dolognak, mert ritkán fordul elő, de akkor nagyon csúnya, hanem mert nagyon könnyen megelőzhető ez a kellemetlen baki. Ha felvittük a rúzst, nyomjunk egy csókot a kézfejünkre vagy egy papírzsebkendőre, és a felesleges terméket el is távolítottuk. Így már soha többé nem lesz ilyen kellemetlen a helyzet.

4, Erős smink

Erős, vörös rúzs, kék szemhéj és pink pirosító. Sokan láthattak már néniken ilyen sminket. Azonban vannak, akik a mindennapi sminküket is hasonló szellemiségben készítik el. Ez azonban hatalmas baki. A hétköznapokon, munkában vagy iskolában nem szabad élénk erős sminkeket használni, hiszen se nem vagyunk bohócok, se nem megyünk épp bálba. Ezért egy buszon vagy az utcán sétálva nagyon viccesen festhet egy teljes harci díszben sétáló hölgy. Mindennek megvan a maga helye és ideje.

5, Rossz alapozó

Hatalmas komikum forrás, ha valakinek fehér mellkasától csúnya vonallal elkülönül a narancssárgára mázolt arcbőre. Figyeljünk oda, hogy a megfelelő színű alapozót használjuk, hiszen nagyon rosszul tud mutatni, és a férfiak számára is kiábrándító látványt nyújt. A sminknek olyannak kell lenni, hogy meg se lehessen mondani, hogy van rajtunk. Ezért fontos a megfelelő alapozó is. Ha pedig mégis napbarnított hatást akarunk annak ellenére, hogy fehér a bőrünk, akkor vagy szoláriumra lesz szükségünk, vagy bronzosítóra a megfelelő helyekre.

6, Maszk hatás

Sokan elfeledkeznek magukról, és olyan mennyiségben rakják föl az alapozót és a púdert, hogy az egy masszaként áll össze az arcon. Nem csak elrettentő hatást kelt, de a bőrt is nagyban károsítja. Figyeljünk oda, hogy a termékekből csakis a szükséges mennyiséget használjuk, mivel nem szebbek leszünk tőle, ha többet használunk, hanem még csúnyábbak. Egy férfi számára sincs kiábrándítóbb dolog, mint ha meglátja, hogy a kiszemeltje csakis egy kiló vakolattal képes kimászni az utcára.

7, Tus másképpen

A leggyakrabban használt sminkelés a tus és a rúzs, azonban ez tartozik a legnehezebbek közé is. Bár ezzel sokan nincsenek tisztában, és ahogy esik, úgy puffan módszerrel rajzolják fel azt a bizonyos vonalat a szemhéjra. Azonban a tusvonalnak megvan a maga módszere, és ha attól eltérünk, akkor keskenyíthetjük a szemünket, vagy egyszerűen nem esztétikus. Persze a tökéletesen egyenes vonal is sokak számára nehézséget okoz, hiszen nekünk, sminkeseknek is sok gyakorlás révén sikerül a precíz vonalka. Ha mégis ilyen sminket szeretnél magadnak, mindenképpen gyakorold be a mozdulatot, használj megfelelő tust, és tanuld meg, hogy is néz ki a tökéletes tusvonal. És ne feledd, hogy ha egy átlátszó szemhéjpúdert raksz előtte a szemedre, akkor a feltapadását is meg tudod akadályozni.

8, Túlzásba vitt highlighter

Bár szerintem ez a csillogó por teljesen elhanyagolható része a sminknek, és semmi esztétikai pluszt nem ad hozzá a végső sikerhez, mégis sokan esküsznek rá. De persze, mint mindenben, ebben is túlzásba lehet esni. Így eshet meg, hogy vannak, akik csillogó diszkógömbként pörögnek a táncparkett közepén. Mindenképpen csak annyit használjatok, ami feltétlenül szükséges, és azt is csak a rendeltetés szerinti helyére. Így elkerülhetitek, hogy minden szem rátok szegeződjön, mert a napra lehet nézni, de rátok nem…

9, Lefolyás

A legnagyobb smink bakik egyike, amikor a smink elmozdul onnan, ahova eredetileg raktátok. Ennek eredménye lehet a panda szem, vagy szétkent rúzs, vagy egyéb smink amorfitások. Első számú ellenszere ennek a folyamatnak a megfelelő sminkek használata, hiszen ha megtaláljátok a tökéletes darabokat, azokat lerobbantani se fogjátok tudni az arcotokról. Ezen kívül, ha fontos eseményen szeretnétek tökéletesen megjelenni, és nem szeretnétek, hogy a buli közepén már smink nélkül ropjátok a táncot, akkor használjatok sminkfixálót. Ebben is vannak jobb és rosszabb minőségűek, de a megfelelő márkát választva biztosak lehettek benne, egész estén át tökéletesen a helyén fog maradni a sminketek.

10, Műszempilla

Legyen az tincses vagy sor, a műszempilla, ha szépen van elkészítve, csodásan tud mutatni, és felnyitja a tekintetet is. Viszont ha rosszul, akkor a látvány borzalmas tud lenni. Figyelni kell arra, ha három hetente kell tölteni egy szempillát, akkor ne akarjuk kitolni az időt. Mert amikor pár szál lebeg csak, mint egy fogatlan fésű, az biztosan mindenkit elrettent a környezetedből. A másik hiba, amikor valaki a műszempillát napközben használja, sőt, vannak, akik egy pillát többször is felhasználva egy összeragadt csomóval próbálják felturbózni pilláikat. Bár ne tennék…. A szempilla tökéletes hatást tud kelteni, ha megfelelő eseményre használjuk, és megfelelő minőségű darabokat választjuk. A hétköznapi használatot kétszer is gondoljuk meg. Ma már rengeteg jobbnál jobb szempillaspirált lehet a piacon kapni. Sokkal természetesebb és szebb hatást tudunk ezekkel elérni.

Eliza

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail