Smink,  Szépségápolás

5 smink szemfényvesztés, amire semmi szükség nincs a hétköznapokban

A facebookon és az instagramon minden percben belefuthatunk a tökéletes sminkben pózoló lányokba, akik elképesztő szépsége elkápráztatja a nézőközönséget. Ezek láttán mi magunk is szeretnénk behódolni a smink trendeknek, és megpróbáljuk elsajátítani ezeknek a sminkeknek az elkészítését. Manapság elég rámennünk a youtubera, és pár perc alatt megtanulhatjuk egy profi smink elkészítésesét, aminek segítségével mi is úgy érezzük, pár pillanat alatt sztárok lehetünk. Azonban elárulok egy titkot. Ezekben a videókban, melyekben a lányok elmagyarázzák nektek hogyan is sminkeljétek magatokat, rengeteg olyan dolog van, ami teljesen felesleges, és /vagy ezerszer könnyebb módokon elérhetők ugyanazok a hatások. Emellett ezekben a videókban szereplő jó pár termék a hétköznapokon teljesen felesleges pénzkidobás, hacsak nem ti vagytok Kim Kardashian vagy Selena Gomez, akik vakuk kereszttüzében élik életüket. Íme hát az 5 szemfényvesztés, amire az éltetekben soha nem lesz szükségetek a hétköznapi smink rutinotok közepette.

Primer

Vagyis az alapozó alapozása. Ez alapvetően az alapozó tartósságát növelő és bőr egységesítését elősegítő termék, teljesen felesleges lépése a mindennapi sminkelésnek. Egyrészről egy megfelelően megválasztott alapozóval erre nincs semmi szükség, másrészt ez csak egy felesleges réteget jelent a bőrödön, ami még több bőrhibához, pattanás és ránc kialakulásához vezethet. Ezeket csak olyan fotózásokra szokták használni, amely olyan természeti körülmények között zajlik, amelyen előfordulhat az alapozó elmozdulása. Alaphelyzetben teljesen kihagyható lépés a mindennapi rutinunkból, hacsak nem az alapozód maga kívánja meg ezt a lépést. Ebben az esetben keress másik alapozót! Hidd el, a bőröd meghálálja, hogy egy kemikáliával kevesebbet juttatsz a pólusaidba.

Blender

A több tízezrekért árult beauty blenderek az egyik legjobb üzleti fogás a szépségiparban. Az egyszerű szivacs egy márkával ellátva elérte, hogy lányok tízezrei kapkodjanak utánuk. Azonban ha tudnák, hogy a teljesen felesleges lépés egy egyszerű módon kiváltható. Alapvetően az eddig tökéletesen funkcionáló ecsetekkel sincs semmi kivetni való, de használatuk során nem mindenki volt megelégedve a végeredménnyel. De ennél van egy sokkal egyszerűbb eszköz is. Az alapozó a saját arcunkon való eloszlatásának legegyszerűbb módja, hogy a kezünkkel visszük fel azt. A mennyiségben ugyanannyit kell használni, mint egy blendernél, és a felesleg is tökéletesen eloszlatható vele, ha ügyesen csináljuk. A végeredmény tökéletes és egyenletes fedés, mindez egy olyan eszközzel, ami mindig velünk van.

Kontúr mindenütt

A sminkes videók elengedhetetlen része a sötét és világos kontúr vonalak, amelyek nem csak az arccsontra, de az állcsúcsra, az orra, és egyéb helyekre is kerülnek. Ezeknek a kontúrozásoknak mindegyike vagy egy órát vesz igénybe, majd ezeket követi az egy órás satírozási procedúra, hogy végül valahogy eltűnjenek azok az éles vonalak, és a végeredmény természetes legyen. Elárulok egy titkot. Ez mind szemfényvesztés. Természetesen a smink elengedhetetlen része a kontúrozás, de ebben a formájában csak egy célt szolgál a videó készítője számára: hogy még jobb sminkesnek tűnjön ezáltal, és feleslegesen koreografált mozdulataival elkápráztasson titeket. Egy rendes kontúrozás nem tart 2 percig se, és nem kell hozzá hat ecset és 10 termék, mégis ugyanazt a hatást lehet elérni vele.

Highlighter

Vagyis rakjunk csillogást az arcunkra, amit hat termékkel el akartunk rejteni. Az egyik számomra érthetetlen szenvedély manapság a highlighter-mánia. A természetes ragyogást adó termék, a pirosító vonala felett életteltelibbnek és ragyogóbbnak mutatja az arcot. Ez eddig rendben is van. Azonban a legtöbben túlzásba esnek és a homlokra, orra és egyéb helyekre helyezett csillám már azt a hatást kelti, mintha zsírral kenték volna be az arcukat, holott pont az ellenkező célt szerették volna elérni az előtte felhelyezett alapozó és púder rétegekkel. A hétköznapokon pedig főleg furcsán mutat egy diszkógömbként ragyogó orca, ezért ezt inkább a bulis estékre tartogassuk. Tudni kell hol a határ, és a termékeket csakis a rendeltetés szerinti területekre használjuk, és azt is csak a megfelelő mértékben. Nem vagyunk mi unikornisok!

Egy órás szemöldök

A smink egyik legmeghatározóbb mozzanata a szemöldök. Nem csak az arc karakterét adja meg, de rajta áll vagy bukik egy smink szép-e. Hiszen, ha csúnya a szemöldök, akkor mindegy mi van felette vagy alatta, mindenki csak azt fogja nézni. Legyen az egy vicces forma, vagy vékonyság, vagy ritkaság, fontos, hogy a megfelelő formára igazítsuk. Azonban a videókban néha túl sok hangsúly is kerül ezekre a kis szigetekre az arcunkon. Ezer meg egy termék, a szemöldök tustól, a ceruzán át, a porokig és nem is beszélve a szempilla fixálókról. Természetesen ezekre a termékekre szükségünk van, de nem mindet egyszerre kell felhelyezni. Mindenkinek rá kell találnia arra a termékre, amellyel tökéletesen megformázhatja szemöldökét, de ehhez biztosra vehetitek, nem kell 10 terméket használni. Legyen az egy por egy ecsettel felvíve, vagy ceruza, csupán rá kell találnunk arra az egyre, mellyel kiválthatjuk a többit, és végeredményként egy tökéletes koronát kapunk a szemsminkünk tetejére.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail