Smink,  Szépségápolás

A smink jelentősége

Kiskorom óta szenvedélyesen szeretek sminkelni, és nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy tökélyig fejlesszem a technikámat. Az évek során elértem egy szintre, hogy szebbnél szebb sminkeket tudok magamnak alkotni, és immáron profi sminkesként másokból is ki tudom hozni a nőben rejlő szépséget.

Ha velem tartotok, természetesen bevezetlek a sminkelés alapjaiba, emellett az eseményekhez megfelelő alkalmi sminkek elkészítésének lépéseibe is. Segítek nektek, hogy a rengeteg termékközül a legmegfelelőbbet találjátok meg magatoknak, és ezt kedvező árakon tehessétek meg. Hétről-hétre tanulhattok valamit, ami kis segítséget nyújt nektek, hogy a mindennapokban is tökéletes hatást kelthessetek, emellett bevezetlek titeket a szezon smink trendjeibe is.

De vajon miért is sminkeljük magunkat, és miért van szükségünk a mindennapokban ezekre a szépségápolási praktikákra? A következőkben megosztok veletek 5 okot, ami miatt érdemes ezekhez a praktikákhoz nyúljunk.

1, Szépség kiemelése

Az arc smink nélkül is tökéletes, azonban a smink segítségével olyan részeit hangsúlyozhatjuk ki, ami elveszik az arcon nélküle. Ezért fontos, hogy a sminkre ne mint ellenségre vagy felesleges dologra tekintsünk, hanem mint a barátunkra. Ahogy a barátunk a push up melltartó, és a magassarkú, úgy lehet a legjobb barátunk egy pirosító vagy egy rúzs is. Fontos hogy kiemeljük az arc szépségét, hiszen akkor, magabiztosabban hódíthatjuk meg a világot.

2, Hibák eltűntetése

Sajnos mindig akad egy pattanás, vagy bőrhiba, ami elcsúfítja az arcunkat. Ebben az esetben tudunk csalni egy kicsit, hiszen a megfelelő korrektor, alapozó és púder használatával teljesen eltüntethetjük ezeket. Természetesen nagyon fontos a megfelelő termék használata, hiszen egy rossz minőségű anyaggal még több pattanás jöhet ki az arcunkra. Mindig fontos a minőség, főleg az arcápolás terén. Ha ügyesek vagyunk, egy pattanás sem állhat többet egy randi útjában sem.

3, Arcforma

Sokan nincsenek megelégedve az arcformájukkal. Lehet túl kerek vagy túl szögletes. Erre az eshetőségre a legtökéletesebb megoldás az arc kontúrozása. Ha az arcformátoknak megfelelően használjátok a kontúrozást, akkor teljesen megváltoztathatjátok azt, és elérhetjük azt a hatást, amit mindig is szerettünk volna. Ez ugyan úgy vonatkozik az orrformátokra is, mert ha nem vagytok megalkudva vele, egy kis festék segítségével teljesen megváltoztathatjátok optikailag anélkül, hogy kés alá feküdnétek. És egy kicsi csalás sosem árthat, ha jobban érezhetitek úgy magatokat a bőrötökben.

4, Szexi

A smink varázslatokra képes, emellett olyan arcunkat mutathatjuk meg rajta keresztül, amiről nem is tudtunk, hogy létezik. Egy tökéletesen megválasztott smink szexivé vagy épp kislányossá tehet, és megváltoztathatja a karakteredet. A férfiak szeretik azt kommunikálni párjaiknak, hogy ők a természetes szépségeket részesítik előnyben, de az azonban sok esetben füllentés. Legtöbben igazán szexinek találja a tökéletes megválasztott sminket, és néha a meghódításukban is nagyban segítségünkre lehet. Ez persze nem azt jelenti, hogy essünk túlzásba, és harsány bohóc sminkben toppanjunk be a randira, hiszen attól csak elmenekülnek. Ne féljetek, hiszen ha már belétek szeret, akkor reggel smink nélkül, kócos hajjal is szeretni fog.

5, Események

Az életünk során vannak olyan események, amikor nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy smink nélkül jelenjünk meg. Legyen az esküvő, színház vagy állásinterjú, ha ezekre az eseményekre nem a megfelelő sminkben érkezünk, akkor magát az eseményt és helyszínt nem tiszteljük meg, és csúnya tekintetekkel találhatjuk szembe magunkat. Meg kell tanulnunk különbséget tenni az események között, hogy a bolti leugrás és iskolába smink, nem egyezhet egy elegáns báli vagy buli sminkkel. Mindennek megvan a maga helye és ideje, és meg kell tanulnunk a helyén kezelni őket.

+1, Önkifejezés

A sminkelésnek van még egy fontos felhasználási módja, a kreatív alkotás és az önkifejezés. Sokan nem gondolnák, de a smink egy művészeti forma, hiszen a sminkes, mint művész alkotja meg a festményeket. Azonban ebben az esetben az alkotás illékony, és csak pár óráig tart a létezése, és itt a vászon maga az arcbőr. Művészi ecsetkezelés és színhasználat itt is ugyan úgy elengedhetetlen, mint egy festő esetében. Mi otthon is, mikor reggelente kisminkeljük magunkat, azon keresztül kifejezhetjük önmagunkat, hangulatunkat, és ezen keresztül közvetíthetjük személyiségünket is. Pár percre magunk is művészek lehetünk. Amikor megfogjátok az ecseteiteket legközelebb, gondoljatok ti is arra, hogy a sminken keresztül ti is kiélhetitek művészi hajlamotokat. Így más kontextusba kerülhet a napi rutin, és azokra a vonalakra és árnyékolásokra is más szemmel tekintünk majd.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail