Divat,  Divathírek

Plus size modellek kor

Ez elmúlt években, a divatvilágban hatalmas háború dúl, amelynek egyik sarkában az egészségtelenül vékony modelleket preferálók, másikban a normál testalkatú modellek beillesztését a kifutók világába siettetők állnak. A vékony, csont soványság ideje lejárt, hiszen a test ideál már sokkal természetesebb és egészségesebb irányba mozdult el. Ezt a mozgalmat pedig pont az a közönség indította el, akik ízig vérig nők soraiból kerültek ki, és elégedettek azzal, hogy ők nem xxs mérettel rendelkeznek.

A torzult magazinok által a fiatal korosztály elé prezentált illúzió pedig elérte azt, hogy tizenéveseket taszítson étkezési zavarba. Emellett a modern férfiak számára csak is azok a nők legyenek elfogadhatók, akik csontjai kiállnak, és derekukat egy kézzel átfoghatják. Ennek hatásár pedig pont azok a nők lettek arra kényszerítve, hogy változtassanak magukon, és rosszul érezzék magukat testükben, akik születési adottságaik miatt nem hasonlítanak ezekre az irreális képekre. Sajnos sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ezek a modellek vagy testalkatuk miatt olyan vékonyak és nem képesek hízni, vagy sanyargatással érik el a kívánt célt. Emellett a photoshop is nagyban erősíti a tökéletes testkép kialakításának illúzióját. Az avatatlan szem nem képes észrevenni, mi az igazi és mi a hamis között a különbség.

Ezek az idők szerencsére elmúltak, mivel egyre nagyobb teret hódítanak a plus size vagy normál testalkattal rendelkező modellek. Az egyre elfogadóbb multikulturális világunkban a divatvilág is azt az üzenetet szeretné közvetíteni, hogy minden ember egyenlő, bőrszíntől és alkattól függetlenül. A divatmagazinok oldalain és kifutókon is egyre több helyen tűnnek fel nőiesebb modellek. A betegesen vékony modelleket már sok cég egyáltalán nem foglalkoztatja, ezzel is támogatva az egészséges testkép kialakulását a divatvilágban. Ezek által a változtatások által a befolyásolható közönség szemében is kezd egészségesebb kép kialakulni az egészséges női testről.

A tavaszi kollekciók között való kalandozások közben találtam rá Chrisian Siriano kollekciójára, amelyben vékony és plus size modellek mutatták meg felváltva a ruhakölteményeket. A különleges divatbemutató tökéletesen mutatta meg a női test változatosságát és azt, hogy a divat nem csak az x-es mérettel rendelkező hölgyeknek van. A teltebb hölgyeken is tökéletesen mutató ruhák pedig megmutatták a divat nagyközönségének, hogy egy teltebb modell is felér vékony társaikkal. Nem csak a ruhák lehengerlő szépsége miatt, de az üzenet tisztasága miatt is üdítő látványt nyújtott az egész show. Ne felejtsétek el hölgyeim, a lényeg, hogy a nőiesség és szépség nem függ a testsúlytól. Ahhoz, hogy elégedettek legyünk magunkkal el kell fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Ha egészséges életmódot folytatunk, akkor semmi akadálya nincs annak, ha itt ott feltűnik a cücögős háj. A férfiaknak pedig meg kell tanítanunk, nem a csontok a szexi egy női testen, hanem a megfelelő helyeken domborodó husika.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail