Hajápolás,  Szépségápolás

3 házi praktika a tökéletes hajért

Ma elhoztam nektek 3 házilag elkészíthető csodaszert, amivel gyökeresen megváltoztathatjátok, hajatok szerkezetét, visszatáplálhatjátok a kiszáradt végeket, és elindíthatjátok a hajatok növekedését. Ha valaki, hát én igazán megtapasztalhattam a saját bőrömön ezeknek a praktikáknak a legjavát, mivel éveken keresztül küzdöttem a hajammal, és ezért számos keveréket és szert kipróbáltam. Az évek alatt rájöttem, hogy a boltban kapható drága szerek, semmit nem érnek, sőt néhányuk még ront is a helyzeten. Mostanra tudom, hogy csakis természetes anyagokkal lehet olyan ápoló hatást elérni, amire valóban szüksége van egy sérült hajnak. Ezeknek a trükköknek köszönhetően a töredezett hajvégek teljesen eltűntek, és a hajam hossza immáron a duplájára nőtt, és derékig érő, erős, egészséges hajjal büszkélkedhetem. Íme, hát az én titkom, a tökéletes hajért:

1, Ricinusolaj

A ricinusolaj a legnagyobb csodaszer a hajápolás terén. A patikákban kis kiszerelésben, pár száz forintért hozzá lehet jutni. Nem csak elindítja az alvó hajhagymák növekedését, de a meglévőket is teljesen restaurálja. Használata egy kis macerát igényel, de megéri, mivel a hatása már pár hét alatt látványos.

Használata: Én úgy értem el a legjobb hatást, hogy egy hónapos kúra keretében használtam az olajat. Ez azt jelentette, hogy minden hajmosás előtt fél órával a hajtövemre kentem fel a kis üvegcse tartalmának felét, majd hajhálóval és egy nagy törölközővel hagytam hatni. A hatás fokozódik, ha melegben történik a folyamat, mivel akkor a pórusok kitágulnak, és a mélyebb rétegekbe jut el a hatóanyag. Az idő elteltével dupla hajmosással távolítottam el. Az első pár mosáskor észrevehető, hogy előbb zsírosodik a haj, így lehet, hogy sűrűbben kell hajat mosni, de megéri az a plusz procedúra ezért a hatalmas változásért. Ezt a módszert alkalmazzuk egy hónapon keresztel, minden hajmosáskor.

A hatás elképesztő! Pár hónap elelteltével a haj teljes szerkezete megváltozik, és mindenhol tele lesztek az újonnan növekvő baba hajakkal. Ha úgy érezzük nem érte el elegendő hatást, akkor hosszabbítsuk meg a kúra időtartammá, vagy pár hetente iktassunk be egy rituálét.

2, Pakolás

Azt, hogy a hajam sosem nőtt meg elég hosszúra, nagyban az okozta, hogy a hajvégek kiszáradtak és töredezetté váltak. Mivel a szétvált, sérült hajvégek miatt már nem nő tovább a haj, csak tovább törik, ezért egy bizonyos hossz után megáll a növekedés. Ilyen esetben pedig bele kerülünk egy olyan ördögi körbe, hogy ami végre meg is nő a hajunkból, a fodrásznak azt mind el kell távolítania, mert mind egészségtelen és elhalt. Szerencsére rátaláltam a legjobb megoldásra, ami az én hajamat is teljesen helyreállította. Egy internetes oldalon találtam a kedvenc pakolásom receptjére, ami végül teljesen megszüntette a hajam szárazságát, és végre elindulhatott a növekedés. Mi is ez a csodaszer? Tojássárgája, olíva olaj, méz.

Használata: A ragacsos, lekvárszerű keveréket kenjük fel a hajvégekre, majd fedjük be egy törölközővel és hagyjuk hatni egy kis ideig. Ezután dupla hajmosással távolíthatjuk el. Heti egyszer vagy kúraszerű használattal is eléri a kívánt hatást. Én magam még egy év elteltével is havonta egyszer felrakom a pakolást, hogy biztosítsam hajam számára a megfelelő táplálást.

A hajvégek egészségesek lesznek, a haj anyaga erősebbé és csillogóbbá válik.

3, Házi sampon

Nagyon nehéz beszerezni, és nagyon sok utánajárást igényel, de a házi samponok csodákra képesek. Ezek mindegyike bio, és csak természetes anyagokból készülnek, semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak. Legtöbbször házilag készülnek, és csak ismerősök körében vagy kisebb boltokban találhatóak meg. Ha mégis sikerül beszerezni, nem fogjátok megbánni, mert ezek mind magukban csodaszerek. Egy hónapos használat után megduplázódik a haj mennyisége, és teljesen egészségessé válik. Itt is pár hét után láthatóvá válnak a baba hajak, amik tagadhatatlan bizonyítékai a hatásának. Használatuk pedig semmiben nem különbözik egy rendes samponhoz képet, maximum a habzás kevesebb. Illatuk pedig a természetes illóolajok hatásának köszönhetően isteni, és a hajat is illatossá változtatják még a hajmosás után napokig.

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenEmail